Pola tone neprijavljene obuće zadržano na Horgošu

Carinici su u saradnji sa policijom , u utorak , 1. februara  na ulazu graničnog prelaza Horgoš, otkrili gotovo 600 pari neprijavljene obuće u prikolici jednog kombija koji se iz Nemačke uputio ka AP KiM.

Pokušaj krijumčarenja ove impozantne količine obuće otkriven je kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u zemlju pristigao “fijat dukato“ sa prikolicom, bujanovačkih registarskih oznaka.

 Prema dokumentaciji koja je pratila robu natovarenu na prikolicu radilo se o tovaru polovnih uređaja za domaćinstvo, nešto nameštaja i 4 dzaka obuće. Međutim, ono što je vozač iz Bujanovca propustio da kaže carinicima je da se na prikolici pored četiri prijavljena, nalazi još 16 neprijavljenih dzakova obuće.

Detaljnim pregledom zatečenih dzakova ustanovljeno je da se u njima nalazi razna, nenošena muška i ženska obuća, od čizama do papuča. Zapravo je reč o obući koja je dugo stajala u izlozima i magacinima jer je niko nije kupio, pa je kao takva trajno povučena iz prodaje.

Carinici su detaljnim pregledom, razvrstavanjem i brojanjem, utvrdili da se radi o obući koja se nabavlja kupovinom “na kilo“, te da je ova pošiljka teška preko 500 kilograma.