Pronađen pištolj u blizini Prihvatnog centra

Porodica Probojčević, u nedelju, u jutarnjim satima, na svom imanju pronašla je pištolj. Već nekoliko godina ona ne spavaju mirno jer se kuća u kojoj žive kao i imanje nalazi na svega nekoliko stotina metara od Prihvatnog centra. Dvoje maloletne dece od 9 i 15 godina u školu ide uz pratnju a strah je iz dana u dan sve veći.

Migranti često iz pretrpanog Prihvatnog centra često odmor pronalaze u njihovoj detelini, na balama slame a nedavno se okršaj između dva migranta dogodio u njihovom dvorištu.

Dva migranta su se potukla, jedan je uleteo u dvorište, mene prigrlio kao štit dok me je drugi, želeći njega da udari, udario lestvama u glavu. Pozvali smo odmah policiju ali je ona došla tek u bolnicu da sačini zapisnik jer sam, kako bih se zaštitila podigla ruku i povredila prst.

Laura bi se odselila ali suprug ne želi da se odrekne svog parčeta zemlje na kojem je odrastao, napravio prve korake.

Sin ide u Poljoprivrednu školu i voli rad na zemlji. Ne znam šta da vam kažem. Jako je teško, priča nam kroz suze Laura.

Teška priča porodice Probojčević nije jedina. Ima  isth ili bar sličnih i u naselju Makova sedmica, Paliću, Hajdukovu.

I dok sedimo u njihovom dvorištu u popodnevnim satima ispred njihove kuće slobodno se okreću taksisti, dovoze i odvoze migrante na destinaciju koja im je i jedini cilj, državna granica sa Mađarskom.

Pištolj su oko 16,30 u nedelju pokupili nadležni iz PU a žandarmerija je sa nekoliko vozila stigla i vratila migrante koji su krenui preko njive u Prihvatne cente.

Oni koji imaju para idu taksijem a oni koji nemaju kreću put granice, Za nekim boljim sutra.