Održan Javni trening Škole trčanja Subotica

Povodom obeležavanja pet godina postojanja Škole trčanja Subotica, na Paliću je juče održan Javni trening koji je okupio oko 70 ljubitelja i simpatizera ove vrste fizičke aktivnosti.

Škola trčanja je šestomesečni kurs koji se sastoji od tri treninga nedeljno, koji imaju strukturu i kontinuitet u cilju napretka pojedinca, odnosno budućeg rekreativca i namenjen je osobama od 18 do 66 godina. Program je osmišljen tako da se mogućnost povrede svede na minimum i da je svi shodno svojim mogućnostima mogu da isprate, da bi na kraju kursa mogli istrčati bez problema po sat vremena ili prvi polumaraton. Bili smo spremni da dočekamo mnogo više zainteresovanih i sa strane kao i bivše polaznike, međutim hladnjikavo i generalno loše vreme nam je malo poremetilo planove. Ali uprkos svemu, ja sam veoma zadovoljna, ipak je ovo lep broj, vidi se pomak kod građana u pozitivnom smislu i interesovanje prema rekreaciji”, ističe Ildiko Fabo, trener.

Prema njenim rečima, trčanje je aspekt rada na sebi koji donosi puno kvaliteta u život pojedinca, a kroz školu trčanja želi se doprineti stvaranju zdravijeg društva koje čini skup zadovoljnih i zdravih ljudi. Naša misija je da radimo kako na telesnom tako i na duhovnom razvoju svih nas, a trčanje kao aktivnost je stvoreno za to. Kroz ovih pet godina smo bili svedoci stotinu ličnih dostignuća, uspeha i pomeranja sopstvenih granica. Želimo da budemo primer i inspiracija onima koji nisu imali hrabrosti da se pokrenu, koji su možda do sada samo navijali drugima. Želimo da budemo primer mlađoj generaciji, našoj deci da osvestimo da fizička aktivnost mora da bude sastavni deo života”.

Kampanja za upis 11. generacije polaznika počinje 10. maja. Takmičarska sezona je uveliko počela, polaznici Škole trčanja učestvovaće na brojnim trkama u narednom periodu i kako ističu, težiće ka što boljim rezultatima.