Promocija knjiga banatskih umetnika

Maja Pandurov i Gavra Vlaškalin, na svojoj turneji po Vojvodini, predstavili su se i subotičkoj čitalačkoj publici svojim novim knjigama.
Maja Pandruov, multimedijalna umetnica, književnica i profesionalna novinarka je iz Zrenjanina a piše od 1996. godine. Knjiga „Sve po spisku – neki drugi put“ je sedma po redu a nastavak je prethodne, u kojoj se igram poezijom i prozom uz umetničku notu i to je moj prepoznatljiv stil. Volim da putujem i upoznajem ljude i mogu da kažem da imam zanimljivu publiku, kaže Pandurov dodajući da uživa da čitaocu prenese emociju i energiju.

Maja se bavi zdavaštvom, privatnom produkcijom i kako kaže, veruje u pisanu reč i dobre ljude. Volim da obilazim manja mesta i seoske sredine a subotičkoj publici odlučila sam da prikažem i svoje umetničke slike i muzički spot.
Sav prihod od prodatih knjiga ide u humanitarne svrhe za školovanje talentovanog učenika u karlovačkoj Gimnaziji.
Gavra Vlaškalin prisutnima je čitao prozu iz svoje prethodne tri knjige i delove i romana „Opsena“. Roman koji večeras predstavljam ušao je u najuži izbor za prestižnu nagradu Beogradski pobednik, rekao je Vlaškalin i istakao da dobro delo uvek nađe put do izdavača i publike samo treba biti uporan.