Nova predstava teatarske družine “Shadowplay”

Šta se desilo sa patuljkom i sedam Snežana, princom, vukom i Crvenkapom, kao i baka Stakom, saznaćemo u nastavku predstave “Uspavane lepotice” Teatarske družine “Shadowplay” koja će premijerno biti izvedena u petak, 31. marta u 19:30 časova, u sali Dečijeg pozorišta u Subotici, dok je repriza zakazana za 01. april.

Pripremili smo novu predstavu i ovog proleća a rad na predstavi počeli smo u septembru, kaže nam na početku priče Branislav Trifković koji je za predstavu „Uspavane lepotice“, pored same režije, osmislio i tekst i uklopio je sa originalnom muzikom. Muzika nije originalna ali izbor jeste a ove godine u priču se obacuju Goribor, Makazoruki, Soniq youth, Vajta, Gabi Novak, Girls agains boys…

Tetarsku družinu čine 12 mališana iz nižih razreda osnovnih škola a tačno ima i toliko uloga pa u predstavi nemamo decu koja igraju drveće ili pak konobare nego svako ima svojih pet minuta slave. Radi se predstavi gde nema glavnog lika jer ovde su svi glavni i važni, kaže Trifković da mu je pored glume veoma važno kako se mali glumci orijentišu na sceni i organizuju u smislu presvlačenja ili pak menjanja scenografije. Teatarska družina ima svoju publiku i pored toga što imamo svega 12 glumaca obe predstave su uglavnom rasprodate a imamo i jedan mladi bračni par koji na predstave dolaze zbog muzike.

U predstavi igraju osnovci subotičkih škola: Ognjen Radić, Ivana Nikolić, Simona Savić, Aleksej Damjanov, Nikolija Milanko, Mihajlo Terzin, Sofija Savić, Fedor Filipović, Anđela Lukačević, Iskra Rajković, Daliborka Kostić i Lana Vraneš. Za vizuelne efekte je zadužen Andrej Redž jedan od najstarijih članova ove družine a u predstavi se koristi ultraljubičasta lampa kao i za Branislava nikad prevaziđeni grafoskop. U predstavi imamo i snimljena dva songa u kojem su deca pevala i repovala što znači da gotovo svaku predstavu ubacimo nešto novo, kaže Branislav.

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti na blagajni pozorišta.