U Gutenbergovom naselju u Subotici zasađeno 42 stabla gelegunja

Zahvaljujući akciji kompanije DDOR osiguranje “Za šumu u tvom kraju”, u Ulici Partizanskih baza u Subotici, na deonici od Gutenbergove do Kireške ulice, zasađena su 42 stabla gelegunja, koja će oplemeniti životnu sredinu. Naš grad je peti od deset gradova u kojima je realizovano urbano ozelenjavanje, zahvaljujući glasanju građana koje je sprovedeno u okviru pomenute akcije.

Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj, istakao je da je Lokalna samouprava i do sada podržavala ovakve i slične akcije vezane za povećanje i poboljšanje javnih zelenih površina.

“Ovom akcijom će se smanjiti prašina u ovom delu grada, a uticaće se i na proizvodnju kiseonika, smanjiće se nivo buke i svakako da će to imati za posledicu poboljšanje sociološkog i fizičkog zdravlja ljudi, a naravno i ekološka svest naših sugrađana će se podići na viši nivo. Mislim da će i estetski efekat biti puno bolji i svakako da će se oplemeniti ovaj deo zelene površine sa novim divnim sadnicama i drvoredima”.

Strateško opredeljenje DDOR osiguranja kao društveno odgovorne kompanije je da podržava sve projekte koji se tiču unapređenja životne sredine i šire društvene zajednice, naglasila je  Sandra Tikvicki, v.d. direktorica filijale DDOR osiguranja u Subotici.

“Sretni smo što smo deo jednog ovakvog projekta koji se tiče ozelenjavanja naše Subotice, grada u kojem žive naši klijenti, zaposleni, naša deca i budući naraštaji. Drago nam je što su našu akciju prepoznali kako naši klijenti, tako i sugrađani koji su letos glasali i izborili se da upravo Subotica bude grad u kojem ćemo saditi jednu šumu”.

Akcija “Za šumu u tvom kraju” počela je u maju 2022. godine i trajala je pet meseci, tokom kojih su prikupljena sredstva za kupovinu 500 stabala. Do sada je 50 stabala zasađeno u Novom Sadu, 78 u Zrenjaninu, 21 u Smederevu i 44 u Sremskoj Mitrovici. Akcija će biti nastavljena i u 2023. godini, a sredstva za kupovinu sadnica obezbediće se iz ugovorenih eko-polisa. Nakon sadnje, za održavanje drvoreda biće zaduženo JKP “Čistoća i zelenilo”.