Radno vreme ambulanti od 17. do 21. aprila

Domu zdravlja i dalje nedostaju lekari opšte prakse

U Domu zdravlja kažu da je sa dolaskom godišnjih odmora došlo do velikog opterećenja u Službi za opštu medicinu, kada je reč o pregledima kod izabranog lekara. U pojedinim ambulantama radi samo po jedan lekar, a i pored otvorenog konkursa za prijem lekara u stalni radni odnos, taj problem je i dalje prisutan, pa se građani mole za razumevanje.

“Donedavno je Domu zdravlja nedostajalo i do 17 lekara u opštoj praksi, konkurs je stalno otvoren, a za sada je taj broj smanjen jer je primljen nov kadar, tako da nam za sada fali 13 lekara. Ovaj broj još uvek nije zadovoljavajući, ali se iskreno nadamo da će u narednom periodu zanavljanje kadra ići tempom koji će, kako lekarima koji su pod velikim teretom, tako i pacijentima kojima je važan primaran kontakt sa lekarskim osobljem biti olakšan”, ističe dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

U Dečijem dispanzeru počeli su preventivni pregledi za upis dece u vrtić. Tokom leta mališani dolaze na pregled kod izabranog pedijatra, a ove godine iz Doma zdravlja apeluju na sve roditelje da decu na vreme dovedu na preglede, radi dobijanja potvrde za upis.

“Ove potvrde su trajne, da ne bude zabune kod roditelja, s obzirom da oni sada zbog još uvek aktuelne epidemiološke situacije moraju da idu po potvrde koje važe sedam dana. Dakle, one su trajne i bilo bi dobro da se na vreme tokom leta zakažu pregledi kod pedijatra, kako bi se izbegle gužve u septembru pred upis dece”.