Subotica danas

Vinska šetnja „Fruška Walk&Wine 2023“ promovisana i u Subotici

Turistička organizacija Vojvodine u nedelju, 27. avgusta, organizuje Fruškogorsku vinsku šetnju „Fruška Walk&Wine 2023“ tokom koje će učesnici biti u prilici da degustiraju vrhunska vina fruškogorskih vinara i uživaju u lokalnim specijalitetima.

Šetnja kreće 27. avgusta sa Ribarskog trga u Irigu sa početkom u 10 časova, a dužina staze je 7,6 kilometara. Pešačeći stazom fruškogorske vinske šetnje, proći će se pored urbanog dela Iriga, živopisnog sremačkog naselja, manastira Novo Hopovo, iriških vinograda, fruškogorskih salaša, prirodnog izvora iz doba Marije Terezije i crkve Svetog Nikole.

“Na ovoj šetnji će biti četiri punkta sa deset fruškogorskih vinarija gde će posetioci putem kupovine digitalnog vaučera imati priliku da degustiraju pet čaša vina, da uživaju u bogatom programu koji smo pripremili, da se upoznaju sa pudarskim životom, kao i da obiđu manastire, vide kakav je život na salašima na Fruškoj gori i naravno da kupe vrhunska vina.” – najavila je Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine.

Ulaznica za ovaj jedinstveni turistički događaj se može pazariti putem sajta https://www.visit-serbia.online/sr . Cena digitalnog vaučera iznosi 3.900 dinara.

„Posetioci koji dođu na Ribarski trg sa digitalnim vaučerom dobijaju startni paket u kome se nalazi čaša, koja ostaje kao suvenir, zatim torbica za čašu, da mogu lakše da šetaju po prirodnim lepotama Fruške gore, poklon suvenir i mapu koja ih upućuje gde da idu. Grupe su organizovane i kreću na svakih pola sata sa profesionalnim turističkim vodičima.“ – pojasnila je Pavlovićeva.

„Vinskoj šetnju“ organizuje Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Ministarstva turizma i omladine, Pokrajinske vlade, opštine Irig, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine.