Veliki izazov za Slavka Petrovića na klupi Spartaka

Fudbalski klub Spartak promovisao je novog šefa struke Slavka Petrovića. Ugovor je potpisan na dve godine odnosno do leta 2024. godine. Prvi cilj je da se što pre obezbedi opstanak.

Slavko Petrović se zahvalio na pozivu – Vraćam se u srpski fudbal posle nepunih deset godina. Drago mi je da sam došao u ovaj klub jer posle par dana mogu reći da se ovaj klub vodi na visokom nivou što na Balkanu i nije često takav slučaj. Spartak ima takvu koreografiju i vodstvo kluba iza sebe što me je oduševilo.  Prihvatio sam rado poziv, jer ulazim u neke godine i vuče me mesto da radim gde sam rođen. Imao sam ponude iz BiH i Makedonije ali sam rado prihvatio ponudu iz Subotice jer sam blizu Beograda. Ono što se trenutno događa u klubu po pitanju rezultata niko nije očekivao, smatram da je igrački kadar puno kvalitetniji od mesta koje zauzimaju i nadam se da ćemo probuditi određene igrače. Poraz od Novog Pazara niko nije očekivao jer sa pobedom bi praktički rešili problem oko ispadanja. Na nama je sada da zasučemo rukave, otkrijemo uzroke šta je dovelo do ovoga i da to otklonimo. Klub moramo sprečiti od turbulencija i da se spremimo za sledeću godinu. Svidela mi se ambicija da se pokuša doći do Evrope, ali to ćemo videti kada sklopimo ekipu. Sledeće sezone pet ekipa može da se priključi evropskim utakmicama i to je meni osobno, jako interesantan cilj.   

 

Novi strateg Slavko Petrović pokušaće da povrati sampouzdanje ekipi za naredni meč između Metalca i Spartak Ždreopčeve krvi  koji je na programu u četvrtak 21. aprila sa početkom od 17:00 časova u Gornjem Milanovcu.

– Ovo je izuzetno značajna utakmica za nas, nakon iznenađujućeg i teškog poraza od Novog Pazara pred svojim navijačima. Ekipa mora sve pokušati da dođe do bodova. Za nas bi pobeda bila izuzetno značajna. Danas smo održali prvi zajednički trening a po rečima pomoćnog trenera momci su pokazali neko sasvim drugo lice po pristupu i nadam se da će se to nastaviti. Ekipa Metalca će tražiti svoje šanse i pokušati da nas iznenadi. Mislim da je kvalitet na našoj strani. Ne volim da se puno okrećem kvalitetima i jačini protivnika za mene je najvažnija naša ekipa. Želimo da iskoristimo slabosti protivnika i nadam se da će momci pokazati sve ono što nisu u poslednja dva kola koja sam ja uživo posmatrao i da ćemo doći sa bodovima iz Gornjeg Milanovca, istakao je Slavko Petrović.