Vatrogasno – spasilački bataljon SBO primiće 10 novih članova

Ministarstvo unutrašnjih poslova nedavno je raspisalo Konkurs za prijem 300 polaznika na osnovnu Obuku za vatrogasno – spasilačku jedinicu. Kako objašnjava Goran Ljubisavljević, komandant Vatrogasno – spasilačkog bataljona Subotica, za Severno – bački upravni okrug opredeljeno je 10 mesta, od toga 4 za vatrogasca – spasioca u bataljonu Subotica, vatrogasno – spasilačko odeljenje u Staroj Moravici primiće 3 kandidata, odeljenje u Malom Iđošu 2, a u Bačkoj Topoli biće mesta za jednog polaznika.

“Lica koja žele da konkurišu na ovaj Konkurs moraju da ispune sledeće uslove, da imaju državljanstvo republike Srbije, prebivalište najmanje godinu dana na teritoriji odgovornosti jedinice do zaključenja Konkursa, da nemaju manje od 19 a više od 30 godina, da imaju završenu srednju školu i da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Takođe, potrebno je da imaju vozačku dozvolu C kategorije i da prođu bazično – motoričke zdravstvene provere. Lica koja imaju vozačku dozvolu B kategorije takođe mogu da konkurišu, s tim što moraju da polože C kategoriju u roku od 18 meseci od završetka Konkursa”, rekao je Ljubisavljević.

Konkurs je otvoren do 06. aprila, a obuka koja traje oko 17 nedelja vršiće se u centrima u Kuli, gde će se sprovesti terenski deo obučavanja, a praktični deo u vatrogasno – spasilačkoj brigadi u Beogradu i u vatrogasno – spasilačkom bataljonu u Pančevu. U okviru obuke polaznici prolaze nastavne teme vezane za rad u vatrogasnoj službi.

Vatrogasno – spasilački bataljon Severno – bačkog okruga u Subotici trenutno broji 68 članova, u kojem naglašavaju da im je svaki vatrogasac – spasilac veoma dragocen, a prijem novih članova će im značiti u velikoj meri.