Utakmica sezone za TSC

Fudbaleri TSC Bačka Topola u nedelju, 21. maja od 21h gostuju ekipi Novog Pazara u 36. kolu Superlige, uvereni da će uspeti da pruže dobru igru i da će upisati još jednu pobedu u borbi za što bolje mesto u evropskim takmičenjima. Šef stručnog štaba Žarko Lazetić izjavio je da je TSC na papiru favorit u predstojećoj utakmici, ali da je još dalek put do ostvarenja želja.

Ostale  su dve utakmice do kraja i bićemo oprezni. U Novom Pazaru je uvek teško igrati, ne samo zbog stadiona i terena veći zbog kvaliteta njihovog kluba. Imaju opasne igrače u tranziciji i igri jedan na jedan.  Iskustvo u sezoni, kao i činjenica da smo od njih dva puta gubili, nas poziva na punu pozornost koja neće izostati jer smo se za ovu situaciju spremali skoro godinu dana i videćemo da li smo i koliko spremni da poentiramo onako kako želimo, rekao je Lazetić. Šef stručnog TSC-a štaba plavo belih je naglasio kako je u prvenstvu svaka odigrana utakmica zapravo utakmica sezone i da je na svakoj bilo važno pobediti i uzeti bod.

Na početku sezone smo uzeli po bod i na Marakani i na JNA, tako da smo u ovu poziciju došli zahvaljujući kontinuitetu i radu. Predstojeću utakmicu svi nazivaju istorijskom ili utakmicom sezone. Naravno, mi smo svesni da kao klub možemo da dobijemo svaki meč, ali i da ga izgubimo ili igramo nerešeno, a tako će biti i protiv Novog Pazara, jer ni taj duel ni po čemu nije drugačiji. Ja od početka govorim da ćemo račune svoditi na kraju i zahvaljujući igračima, dobroj igri i rezultatima  sada smo u poziciji da ovu, 36. u prvenstvu, shvatamo kao utakmicu sezone i verujem se da ćemo biti na maksimalnom nivou i da ćemo postići rezultat koji želimo, zaključio je Lazetić.  Odbrambeni igrač Josip Ćalušić se složio da je ovo važna utakmica uz napomenu da su takve bile i sve one prethodne.

Da neku od prethodnih utakmicu nismo dobili ne bismo bili u prilici da se borimo za to da već u sledećem kolu ostvarimo grupnu fazu. Svaka je utakmica važna, ali mogu da kažem da je ova protiv Novog Pazara ipak malo važnija, kazao je Ćalušić.Utakmica 36. kola Mozzart Bet Superlige Srbije se igra u nedelju, 21.05.2023 u Novom Pazaru od 21h, direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 7. TSC se trenutno nalazi na 2. mestu tabele sa 71. osvojenim bodom, dok je Novi Pazar na 6. mestu sa 50 bodova.