U ponoć počinje izborna tišina

U ponoć počinje izborna tišina pred predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore u 14 opština u Srbiji koja će trajati sve do nedelje, 03. aprila u 20 časova.  

Dok traje izborna tišina, učesnicima izbora je zabranjeno da organizuju javne skupove, objavljuju procene izbornih rezultata, šalju poruke biračima i postavljaju propagandni materijal na udaljenosti od 50 metara od biračkog mesta, a mediji ne smeju da objavljuju predizbornu propagandu, što uključuje i njihove web stranice.

U Subotici pravo glasa ima 126.625 građana koji će svoju izbornu volju moći iskazati na 102 biračka mesta. Izborna mesta otvaraju se u 07, a zatvaraju  u 20 časova. Sprovođenje izbora će kontrolisati oko 25 članova biračkih odbora na svakom biralištu, koji će biti sastavljeni od predstavnika pozicije i opozicije, a očekuje se prisustvo 70 posmatrača nevladinih organizacija.

Građani Subotice glasaće na parlamentarnim i predsedničkim izborima, međutim ukoliko žele da glasaju na samo jednom nivou, neophodno je da o tome obaveste birački odbor prilikom dolaska na glasanje.

Sajt Subotica danas će u nedelju, 03. aprila tokom dana izveštavati javnost o procentu izlaznosti birača, a nakon 20 časova saopštavaće prve preliminarne rezultate.