Spartakove fudbalerke slabije od Crvene Zvezde, ali superiornije u odnosu na Vojvodinu

Izabranice Petra Kurćubića doživele su i treći uzastopni poraz, pa su na tabeli preuzele mesto „fenjeraša“. Malo ko je očekivao da Spartak doo, debitant u Super ligi, može da trijumfuje protiv Crvene zvezde, a još manje je bilo onih koji su mislili da „golubice“ neće pružiti dostojan otpor. A upravo se to dogodilo. Viđena je bleda statična igra uz slabo pokrivanje terena i mnoštvo grešaka kod prijema i predaje lopte, a ulasci u nepotrebne driblinge su posebna priča. Lopta je kao po pravilu uvek završavala među nogama protivničke ekipe.

Naivne greške odbrane omogućile su Nini Matejić da postigne het-trik. Duži izostanak robusne Lare Backović, stuba Spartakove odbrane, veliki je hendikep za „golubice“, a ništa manje glavobolje stručnom štabu predstavljalo je i odustvo, takođe zbog povreda, oštrice napada – Monje Jošić i Anđele Marković. Pokušaj da se nekim igračicama prekomponuju pozicije nije urodio plodom i možda je upravo njihovo nesnalaženje na novim radnim mestima kod domaćih navijača stvorilo utisak loše igre.

Sa druge strane, rutinska pobeda „golubica“ na gostovanju u Novom Sadu. Ovom pobedom Spartak je zadržao prvo mesto na tabeli, uz nešto bolju gol razliku, dok ga sa istim brojem bodova u stopu prati Crvena zvezda. U narednom 4. kolu igra se „komšijski derbi“, a Spartak će ugostiti ekipu TSC iz Kanjiže.