Sa Igorom Šćepanovićem Šćepom sutra u Maroko

U okviru Kluba putnika Fondacije “Danilo Kiš” sutra, 21. juna od 19 časova, vodič kroz Maroko biće Igor Šćepanović Šćepa, koji će svoj doživljaj putovanja biciklom kroz pomenutu zemlju pa sve do Španije predstaviti uz razgovor i dokumentarni film „Maroko, zemljo obećana“.

Ceo dokumentarac o ovom putovanju je snimio telefonom i jednim kineskim selfi stikom. Priče o ovom putovanju je postavljao na InstagramStory na svom profilu @scepine_vragolije, pa otuda i vertikalni format dokumentarca koji je prvobitno namenjen za gledanje na telefonu. Za 16 dana prešao je oko 1.500 km sa 17.000 visinaca krenuvši od Marakeša, preko Atlasa, delova pustinje, pa sve do severa Maroka gde je prešao u Španiju i nastavio obalom Andaluzije sve do Malage. Nada se da će video inspirisati bar jednu osobu da sedne na bajs i ode makar do Maksija po kiflu, ističu u Fondaciji “Danilo Kiš”.

Igor Šćepanović Šćepa je programer, pasionirani biciklista, bavi se izdavaštvom i koncertnom organizacijom, svira bas u bendu “Organizam” i pušta muziku pod imenom Šćepine Vragolije. Nakon predavanja gost će puštati muziku u kafiću „Samo pivo“, povodom Svetskog dana muzike. Ulaz na oba programa je slobodan.