Sa dolaskom toplijeg vremena očekuje se veći broj poziva Hitnoj pomoći

Ekipe Službe Hitne pomoći imale su dosta posla tokom maja meseca, a broj intervencija na terenu kretao se u proseku oko 30 za 24 sata, međutim taj broj u nekim danima išao je i do 45.

“To je trend koji je aktuelan kada su velike vrućine i tada imamo više izlazaka na javnim mestima. Tokom proteklog vikenda došlo je do zatišja, a prosečan broj lekarskih intervencija bio je 30. Najčešće su se javljali pacijenti sa kardiološkim tegobama, oni sa povišenim krvnim pritiskom, a imali smo i slučajeve reanimacije. Nijedan pacijent nije prevezen na Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, ali videćemo kako će nam letni meseci diktirati tempo, jer pretpostavljamo da će se sa toplijim vremenom povećati i broj poziva i izlazaka na teren, naročito radnim danima kada je i stanovništvo aktivno”, ističu u Hitnoj pomoći.

Određeni broj sugrađana ovoj službi se obraća zbog respiratornih tegoba u vidu prehlade i gušobolje praćenih povišenom telesnom temperaturom. U Hitnoj pomoći poručuju pacijentima da se zbog ovakvih simptoma lekaru javljaju u Respiratornu ambulantu u Harambašićevoj ulici, koja radi svaki dan od 07 do 17 časova.

“Dnevno se u Covid ambulanti obavi 30 pregleda, a pozitivnih pacijenata ima između 5 i 10. Retki su slučajevi koji zahtevaju hospitalni tretman, a uglavnom su i dalje dominantni blaži slučajevi i kliničke slike infekcije Covid-19. Što se tiče vakcinalnog punkta, dostupne su Sinofarm i Fajzer vakcine, svi zainteresovani građani mogu da se vakcinišu u ambulanti VII na Trgu Žrtava fašizma radnim danom od 07 do 13 časova”.