Raspisan konkurs „Pusti inspiraciju da te vozi“

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović, prisustvovao je danas predstavljanju konkursa pod nazivom „Pusti inspiraciju da te vozi“ za ime i logo novog brzog voza u Srbiji, koji će biti otvoren do 21. februara. 

Momirović je uputio poziv svim talentovanim ljudima da učestvuju na konkursu, jer će na taj način dobiti priliku da njihovo ime bude upisano u dugu tradiciju srpske železnice i napomenuo da će pobednička ideja biti nagrađena sa milion dinara. 

“Moramo da vratimo železnicu na mesto koje joj pripada, budući da je to najbezbedniji i ekološki najprihvatljiviji vid prevoza”, istakao je Momirović i dodao da će se, kada brza pruga bude puštena u saobraćaj, od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta i to najboljim vozovima u svojoj klasi na svetu i najkvalitetnijom prugom u Istočnoj Evropi i da je brza pruga od Beograda do Novog Sada deo buduće brze pruge koja će povezati Beograd i Budimpeštu. 

Generalni direktor „Srbija voza“ Jugoslav Jović objasnio je da na konkursu mogu učestvovati svi punoletni građani, pravna i fizička lica, pri čemu će najbolja ideja biti proglašena 3. marta.