Radionice “Istorija za decu” održavaju se u SKC “Sveti Sava”

U Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava”, od 01. septembra se ponovo održavaju radionice “Istorija za decu”, koja je namenjena zainteresovanim mladima uzrasta od 8 do 17 godina.

Kako ističu u ovoj kulturnoj ustanovi, zadaci radionice su da učenici, uočavajući uzročno-posledične veze, razumeju istorijske procese i tokove, ulogu istaknutih ličnosti koje su odredile razvoj ljudskog društva, i da poznaju nacionalnu, političku, ekonomsku, društvenu i kulturnu istoriju, kao i istoriju susednih naroda i država i njihovu međusobnu povezanost.

Program je podeljen na četiri celine, praistorija i stari vek, srednji vek, novi vek i savremeno doba, a polaznici i učesnici na projektu su deca podeljena u grupe radi kvalitetnijeg rada na radionicama, u okviru kojeg će biti organizovana poseta obrazovnim i kulturnim institucijama grada i izrada zajedničkog proizvoda u formi izložbi, predstava i filmova.

“Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u jednom zanimljivom putovanju kroz vreme. Radionice će se održavati jednom nedeljno u dve starosne grupe u trajanju od 60 minuta, besplatne su za sve i trajaće do sredine decembra. Zainteresovani mogu da se prijave putem telefona na broj 024/601-833 ili preko veb stranice popunjavanjem upitnika, navode u SKC “Sveti Sava”.