KulturaSubotica danas

Radionica “Offline za mentalno zdravlje” održava se sutra u Fondaciji “Danilo Kiš”

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, sutra, 14. septembra organizuje radionicu “Offline za mentalno zdravlje”. Kako naglašavaju u Fondaciji, usled prekomernog korišćenja smart telefona i interneta, danas često zaboravljamo ono važno, a to je da o drugoj osobi možemo saznati više ličnim susretom nego putem društvenih mreža.

Vreme provedeno u virtuelnom svetu može uticati na naše raspoloženje, posebno ako se susretnemo sa sadržajima koji nisu nužno istiniti, ali nas ipak mogu uznemiriti,  s toga upućujemo poziv svima da prisustvuju radionici, koja se ovim temama bavi na interaktivan i zabavan način i kroz razgovor. Radionica polaznicima pruža priliku da nauče više o sebi, važnosti emocija i da vreme provedu uz dobro raspoloženu zajednicu, umesto na internetu, gde nam je mentalno zdravlje u fokusu”.

Radionica će se održati u sedištu Fondacije (zgrada Jadrana, na spratu) sa početkom u 19 časova, a vodiće je Endre Mošo u sklopu projekta “Unapređenje mentalnog zdravlјa mladih kroz omladinski rad”, koji sprovodi Grupa “Hajde da…”, uz podršku Saveta Evrope kroz Evropsku omladinsku fondaciju. U radionici mogu da učestvuju mladi do 30 godina, a učešće je besplatno.