Prva pobeda odbojkaša Spartaka u sezoni 2022/23

U prvom kolu Super odbojkaške lige, sastali su se Radnički iz Kragujevca i Spartak, dve kvalitetne ekipe koje su dugo na okupu zajedno. Na početku utakmice videlo se da gosti nisu došli samo da odigraju utakmicu, već da pokažu zube, a u prvom setu nakon početnog vođstva domaćih, gde su gosti pravili greške, malo po malo one su se smanjile i od 15:15 gosti prelaze u vođstvo i to održavaju do kraja seta, čime dolaze do vođstva od 1:0, a set se završio rezultatom 21:25.

U drugom setu ista priča se nastavila, domaći nisu mogli da spoje redove odbranu i napad, tempo nije funkcionisao i ovaj set su gosti odigrali u još boljem ritmu, te su vrlo brzo naterali domaćeg trenera Ivicu Jevtića na tajm aut, međutim ni to nije pomoglo, pa se drugi set takođe završio u korist gostiju sa 21:25. Kada su svi mislili da je gotovo, ekipa Spartaka se probudila. Na početku trećeg seta Spartak se odlepio na 5:1, ali nakon tajm auta gostiju postepeno su se približavali dobrom igrom Ristića, a nakon toga igralo se poen za poen.

Dva poena prednosti stigli su domaći 15:13 na servis Murada, a gosti dobrom igrom stižu do 18:18. Proradio je blok Murada i Lečića, pa Spartak odlazi na 22:20 i gosti traže tajm aut. Ovaj set se igrao na razliku sa tri uzastopna bloka, gosti stižu do meč lopte 24:25, ali sa par grešaka i uz ludu podršku sa tribina domaći stižu do seta i to je 2:1. U četvrtom setu Spartak bolje otvara i dolazi do vođstva od 8:4 dobrom igrom i energijom, a  crvene kartone dobijaju Mašulović i Blagojević. Nisu gosti mogli da zaustave Mašulovića, te Spartak dolazi do 10:4 i nastavlja sa dobrom igrom, održavajući prednost.

Gostujući trener je menjao svesno odmarajući standardne igrače za 5. set, pa je rezultat na kraju četvrtog seta bio 25:16. U petom setu kako se i očekivalo, igralo se veoma čvrsto požrtvovano i borbeno za svaki poen. Prvo su poveli gosti sa malo grešaka Subotičana, zatim je došlo do malog preokreta, momentum je prešao na domaću stranu i poveli su Spartakovi odbojkaši na pogon Murada i Milovića sa 9:6. Nakon toga tajm aut gostiju nije mnogo pomogao, ušli su u paniku i greške iz kojih nisu uspeli da izađu.

Mašulović se ponovo odlično razigrao i tako je upisana i prva pobeda u prvenstvu za sezonu 2022/2023, a peti set je završen rezultatom 15:12. Sledeći meč u prvenstvu, Spartak igra narednog vikenda protiv ekipe Takova iz Gornjeg Milanovca, kojeg su prošle nedelje savladali na domaćem terenu sa 3:0 u kupu Srbije.