Projekat “Medina kreativna radionica”

Udruženje “Za Suboticu svim srcem” pokrenulo je projekat “Medina kreativna radionica”, sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za pokretanje besplatnih radionica za decu iz porodica koje su slabijeg materijalnog stanja, kako bi i ona imala mogućnost da pored redovnog obrazovanja učestvuju u vannastavnim aktivnostima i na taj način nauče brojne veštine izrade ručnih radova u različitim tehnikama, čime bi razvili kreativnost i motoričke sposobnosti.

“Kreativne radionice namenjene su za naše članove, decu uzrasta do 12 godina.  Kampanja je pokrenuta na platformi www.donacije.rs, gde će se prikupljati sredstva od kojih bi se nabavio repromaterijal za potrebe radionica. Sredstva je osim na sajtu moguće uplatiti i na tekući račun udruženja 160-6000000769250-26. Plan je da kroz četiri besplatne radionice, četrdesetoro dece na neposredan način nauči o veštinama izrade ručnih radova, poput tehnike dekupaža, ručnog pravljenja nakita i magneta za frižidere, izlivanja epoksi smole, ocrtavanja raznih predmeta i stakla i ukrašavanje drveta pirografom, kaže Branko Prćić, predsednik udruženja “Za Suboticu svim srcem”.

Kroz ovaj projekat mališanima će biti omogućeno da se od najranijeg uzrasta susretnu sa humanošću, a u planu je da se nakon održanih radionica organizuje nekoliko humanitarnih bazara na kojima će se rukotvorine prodavati, a prikupljena novčana sredstva iskoristiće se za obezbeđivanje materijala i uslova za buduće radionice.

Želimo da na ovaj način pomognemo porodicama koje svojim mališanima nisu u mogućnosti da obezbede da se upišu na slične radionice ili kurseve kako bi ih edukovali. Ne postoji minimalan ili maksimalan iznos koji je neophodno uplatiti, sve je individualno, dakle ko koliko može i želi. Novac sa sajta će nakon završetka akcije biti prebačen na račun udruženja, naglašava Prćić.

Akcija traje narednih mesec dana, a u planu je da nakon što se održi prvih nekoliko radionica, projekat bude uključen u stalni program rada ovog udruženja i da se u narednom periodu realizuje u saradnji sa udruženjima koja imaju ista ili slična opredeljenja.