Program četvrtog dana festivala pozorišta za decu

Četvrtog festivalskog dana, u sredu 21. septembra, na Sceni „Jadran” Narodnog pozorišta biće izvedene dve predstave u takmičarskom programu: „Vuk sa mirisom bobica” Dječijeg pozorišta Republike Srpske (10h) i “Priča o metli” indonežanskog pozorišta Bon Puppet (17h).

U Dečjem pozorištu Subotica, ansambl ovog pozorišta će u 12 časova izvesti predstavu “Ljubav i violina” koja je takođe deo takmičarskog programa. Knjige “Malo pozorište Duško Radović – 70 godina raznolikosti (monografija 1949-2019)” koju je priredila Marijana Petrović, kao i knjiga “O glumcu sa lutkom” ove autorke, biće predstavljene u sredu u 16 časova u Hotelu Patria.

Kreativna radionica “Vesela družina” sa Sofijom Simić, zakazana za 21. septembar, bavi se lutkom kao rekvizitom i sredstvom komunikacije u pozorištu. U okviru filmskog programa, na repertoaru će se naći animirani film “Čudovišta iz moje porodice 2” u  11h u Bioskopu Eurocinema, a od 17h na Trgu slobode biće izveden raznovrstan umetnički program. Svi programi na Međunarodnom festivalu pozorišta za decu su otvoreni za posetioce i besplatni.