KulturaSubotica danas

Predavanje Tine Nađ “Spokoj i bura: vodeni pejzaži u istoriji umetnosti” u Savremenoj galeriji

U okviru pratećih programa izložbe Jelene Sredanović “Otisak. Matrica. Trenutak.” sutra, 29. juna sa početkom u 19 časova u Savremenoj galeriji biće održano predavanje istoričarke umetnosti Tine Nađ “Spokoj i bura: vodeni pejzaži u istoriji umetnosti”.

Predavanje se fokusira na predstave vode u pejzažnom slikarstvu, posebno ističući dva suprotna načina na koji se ona prikazuje. Od davnina voda ima višestruku simboliku u kulturi, pa tako i u umetnosti. Ona služi kao neiscrpna inspiracija umetnicima sve do danas, i veoma je čest motiv u vizuelnoj umetnosti, kažu u Savremenoj galeriji.

Tina Nađ rođena je 1993. godine u Subotici, osnovne akademske studije istorije umetnosti završila je 2016. na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je 2017. završila i master studije. Nakon studija volontirala je na brojnim izložbama i projektima, uključujući izložbu Umetnici akademici SANU iz kolekcije Pavla Beljanskog u Domu Vojske Srbije u Beogradu, izložbu Presecanje medija: muzika i vizuelnost u Savremenoj galeriji Subotica i mnoge druge.