Boško Obradović otvorio prostorije Srpskog pokreta Dveri u Subotici

Osvećenjem prostorija, na adresi Korzo 10, Srpski pokret Dveri otvorio je vrata svim članovima i simpatizerima a svečanom činu prisustvovao je i predsednik Pokreta Boško Obradović.

Osvećenjem naše kancelarije, znak je da politika ne sme da bude baruština u kojoj ćemo se sukobljavati nego nešto mnogo veće.  Politika mora da sadrži moral, duhovne vrednosti, socijalnu solidarnost , dobre međunacionalne odnose i kao temelj porodičnu politiku sa kojim mi nastupamo na sledećim izborima. Siguran sam da ćemo i u Subotici dobiti prostor za građenje ovakve politike i da ćemo svi zajedno bez obzira na veru i naciju graditi buduću Srbiju, rekao je predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ističući da je Subotica jedan od najlepših i najvećih gradova koji ima sa čim da se pohvali i grad koji može biti još značajniji i istaknutiji na geografskoj mapi ovog dela Srbije i Evrope.

Jedna od najvažniji poruka sa kojom sam došao u Suboticu je obraćanje našem sugrađanima i sunarodnicima koji pripadaju različitim nacionalnim manjinama koji mogu da budu sigurni da sa Srpskim pokretom Dveri i našim patriotskim blokom imaju najbolju moguću saradnju i garanciju svih svojih verskih, nacionalnih, manjinskih i drugih prava i da je to prosto naš doživljaj stvarnosti. Srbiju gledamo kao veliku porodicu koja se mora brinuti o svim njenim članovima bez obzira na nacionalne i verske razlike među njima. Mislim da imamo temu koja nas spaja a to je upravo porodica , tradicionalne i porodične vrednosti, dobitna formula političke scene za budućnost, rekao je Obradović dodajući da je druga važna tema domaće preduzetništvo koje je u drugom planu u odnosu na pomoć aktuelne vlasti koju ona pruža stranim kompanijama koje dolaze u Srbiju. 

Od 2005. do 2019. godine,  93,5 posto ukupnih državnih subvencija dato je stranim kompanijama a ostatak, 6,5% domaćim. To mora da se promeni i kao budući predsednik Srbije na tome ću insistirati. Domaći privredni interes mora doći u prvi plan , domaći radnik, poslodavac, privrednik i poljoprivrednik …Posebno ovde u Vojvodini mi moramo da stavimo akcenat na poljoprivredu a ne na otvaranje raznih stranih fabrika koje nam donose prljave tehnologije i uništavaju našu životnu sredinu, kaže još Boško Obradović dodajući danije perspektiva Vojvodine proizvodnja guma koja će u pitanje dovesti zdravlje našeg stanovništva i uništiti životnu sredinu već upravo proizvodnja zdrave hrane po kojoj ćemo biti konkurentni čitavoj Evropi. To i jeste naša ideja, ekološkog patriotizma jer smatramo da je to važna politička ideja za 21. vek, odnosno kako da građanima Srbije obezbedimo zdravu vodu, hranu, zemlju i vazduh što će biti značajni izazovi u ovom veku.

Povećanja cena goriva i đubriva prouzrokovali su nemogućnost funkcionisanja poljoprivrednika a Vlada Republike Srbije imala je uporište u Zakonu da za 20% smanji akcize na gorivo. Smanjenje cene goriva za 35-40 dinara poljoprivrednicima bi značilo dok im sadašnje ograničenje cena i nije od velike pomoći, rekao je još predsednik Srpskog pokreta Dveri dodajući da smo jedna od retkih zemalja koja nema regresirano gorivo za poljoprivrednike. Poljoprivrednici ne mogu plaćati istu cenu goriva jer je to njima osnovno sredstvo za rad kao i brojnim preduzetnicima u sferi transporta i drugih usluga. Sa povećanjem cena goriva raste i cena transporta, svih roba i usluga i naravno dolazi do inflacije a onda su sve dosadašnje mere sa povećanjem plata i penzija uzaludne jer je inflacija u međuvremenu pojela sva ta povećanja.

Obradović je kao kandidat za predsednika Srbije obećao i nadoknadu smanjenih penzija, u protekle četiri godine, penzionerima kao i sve zaostale stečajne zarade, jubilarne nagrade i staž oštećenim radnicima u pljačkaškim privatizacijama.