Opera “Travijata” otvorila novu epohu kulturnih dešavanja

Spektakularnim izvođenjem Verdijeve opere „Travijata“ u subotu, 02. aprila na sceni „Jadran“, otpočela je jedna nova epoha kulturnih dešavanja u Subotici, rekao je direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić.

Izvođenje „Travijate“ predstavlja nesvakidašnji događaj koji je okupio veliki broj učesnika iz Novog Sada, muzičara, horista, solista, plesača, velikog broja statista i saradnika, vođenih pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, koji je operu kao scensku umetnost izveo iz uobičajenih okvira i pokazao da jeste namenjena i dostupna svakom pojedincu. 

Direktor subotičkog Narodnog pozorišta Miloš Nikolić je istakao da je značaj gostovanja opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada ogromno, što se vidi po reakcijama publike i medija. “Ovim gostovanjem naših dragih kolega iz Novog Sada, ostvaren je pun pogodak. Interesovanje javnosti je bilo zaista iznad mojih očekivanja. Zahvaljujem se svima koji su podržali ovu izuzetnu kulturnu manifestaciju, koja je u svom opusu imala sve ono što kultura može i mora da pruži svakom pojedincu. Imali smo prilike da uživamo u izuzetnom glumačkom, pevačkom, muzičkom i plesnom spektaklu. Potpisani protokol o saradnji između Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada i našeg Narodnog pozorišta, imao je za cilj baš ovo, da publika u naša dva grada uživa u izvedbi najboljih umetnika. Na taj način je otpočela jedna nova epoha i jedan novi trend prikazivanja najboljih kulturnih dostignuća. Želja mojih kolega i mene je da izvođenjem „Travijate“ pred subotičkom publikom simbolično ponovo pokrenemo opersku scenu u Narodnom pozorištu u Subotici i radićemo na tome da se ona što pre oformi. Još jednom izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost svim akterima ovog kulturnog događaja i najavljujem da će ih u budućnosti biti još mnogo”, zaključio je Miloš Nikolić.