Održano sportsko takmičenje gluvih i nagluvih Subotice

U sali Tehničke škole “Ivan Sarić”, u organizaciji gradskog Saveza gluvih i nagluvih osoba “Bačka” održani su sportski susreti, u okviru kojih su održana takmičenja u nekoliko sportskih disciplina.

Podršku u organizovanju ove manifestacije pružila je lokalna samouprava, a prisutnima se obratio pomoćnik gradonačelnika Marko Marić, koji je istakao da je ponosan što se naš grad pokazao kao dobar domaćin, a svim učesnicima poželeo je sreću u takmičenju. “Grad Subotica je pomogao organizaciju ovog takmičenja, obezbedili smo sve neophodne uslove kako bi gluve i nagluve osobe mogle nesmetano da pokažu šta znaju. Lokalna samouprava će uvek nastojati da pomogne ovakva takmičenja, a takođe nastaviće da finansijski pomaže rad Udruženja gluvih i nagluvih, istakao je Marić.

Pored domaćina, učestvovale su ekipe iz Kragujevca, Požarevca, Niša, Beograda i Novog Sada koje su se nadmetale u u pikadu, malom fudbalu i stonom tenisu. Nakon sportskog druženja čiji rezultat nije bio toliko važan, organizatori su priredili druženje i obilazak znamenitosti Subotice. Naredno sportsko takmičenje sredinom sledećeg meseca biće održano u Nišu.