36. promocija turijske kobasicijade u centru grada

Udruženje Kobasicijada Turija tradicionalno je povodom promocije 38. Kobasicijade u Turiji koja je predviđena za poslednji vikend u februaru (25.-28.02.), u petak, 11. 02. uručilo donaciju, 50 kilograma sveže kobasice Gradskoj organizaciji Crvenog krsta koja će biti iskorišćena za pripremu obroka korisnicima Narodne kuhinje

Udruženje kobasicijada Turija iz ovog malog mesta u Vojvodini došlo je na gradski trg 36. put kako bi promovisalo ovu manifestaciju dok se predsednik saveta Mesne zajednice Turija Miloš Jovanović zahvalio Subotičanima što su kao i svake godine došli u velikom broju.

Drago nam što možemo da dođemo i organizujemo promociju naše manifestacije a kao i svake godine Gradskoj organizaciji Crvenog krsta donirali smo 50 kg svežih kobasica – rekao je Željko Popić , predsednik UO Kobasicijde i pozvao sugrađane u Turiju, 26. i 27. februara kada će se kao i svake godine napraviti kobasicu ovoga puta dužine 2038 metara u komadu.

Doniranih 50 kilograma kobasice Gradska organizacija Crvenog krsta već narednih dana iskoristiće za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje odnosno za korisnike Prihvatilišta za beskućnike, koje je još uvek otvoreno, kaže Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta naglašavajući ogroman značaj svake donacije.

Na donaciji se zahvalio Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite koji je istakao da je Grad za potrebe Narodne kuhinje izdvojio sredstva u iznosu 32,5 miliona dinara. Program Narodne kuhinje dok je na teritoriji Srbije onih koji koriste „narodni kazan“ – 34.000.