SportSubotica danas

Održan radni sastanak povodom organizacije 5. Subotičkog polumaratona

Danas je u Gradskoj kući održan sastanak organizatora Subotičkog polumaratona i javnih organa, službi i ustanova, koji je sazvao predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor.

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizatora trke, Sportskog udruženja „Horizont“, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih preduzeća grada Subotice sa svojim saradnicima, direktorka Doma zdravlja Subotica, predstavnici Službe hitne medicinske pomoći, preduzeća „Vojput“, Gradske organizacije Crvenog krsta, ustanova i organizacija kao i predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi.

Peti Subotički polumaraton, koji će se održati u sklopu obeležavanja dana grada Subotice 28. avgusta, organizuje Sportsko udruženje „Horizont“ kojem će, kako je rečeno na sastanku, svi učesnici sastanka u skladu sa dosadašnjom uspešnom i kvalitetnom saradnjom, pomoći da uz zajedničke napore organizuju uličnu trku pod sloganom „Trči kroz istoriju“, drugu po masovnosti u Srbiji, posle čuvenog „Beogradskog maratona“.

Učesnici će tokom trke biti u prilici da vide mnoge znamenitosti našeg grada, spomenike, crkve, zgradu Narodnog pozorišta, Gradske biblioteke, gimnazije i mnoge druge kulturno istorijske objekte, da uživaju u secesijskim lepotama Gradske kuće, sinagoge, palate Ferenca Rajhla. Kako je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada u svojstvu domaćina današnjeg sastanka istakao, upravo je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija koja promoviše trčanje i zdrav način života, ali ujedno utiče na turistički potencijal i privlačnost grada Subotice.

Prijave za Subotički polumaraton su otvorene i zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu www.supm.rs za trku od 5 km, trku od 10 km i polumaraton 21,1 km.