Servisne informacijeSubotica danas

Od sutra izmenjena trasa kretanja više gradskih i prigradskih linija koje saobraćaju Somborskim putem

Od sutra, 29. juna do subote 02. jula u periodu od 7 do 17 časova, zbog radova na Somborskom putu u delu između ulica Matije Gupca i Zagrebačke, neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“ u oba smera. Zatvaranje autobuskog stajališta će dovesti do promena u trasama linija i to:

– Linija 1a „Kelebija opština – Novo Naselje“ će u oba smera saobraćati ulicom Petefi Šandora a stajališta „Lifka“ i „Preradovićeva ulica“ neće biti u upotrebi.

– Linija 3 „Makova Sedmica – Bajski put“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“. Umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajalište „Politehnička škola“.

– Linija 4 „Veliki Radanovac – Lifka“ će saobraćati trasom linije u odlasku, odnosno Zagrebačkom ulicom do stajališta „Preradovićeva“ koje će biti poslednje stajalište linije, dok će početno stajalište u smeru Velikog Radanovca biti stajalište „Sarvaš“.

– Linija 6 „Mali Bajmok – Vikend naselje“ će saobraćati Zagrebačkom ulicom. Neće biti u upotrebi stajališta „Matije Gupca“ i „Lifka“. Umesto navedenih stajališta u upotrebi će biti stajališta „Politehnička škola“.

– Linija 8 „Železničko naselje – Aleksandrovo“ će saobraćati Preradovićevom ulicom i dalje kroz ulicu Petefi Šandora. Neće biti u upotrebi stajalište „Lifka“. Umesto navedenog stajališta autobusi će koristiti stajalište „Preradovićeva“.

– Linija 8a će iz smera Željezničkog naselja saobraćati do stajališta „Preradovićeva“, dok će početno stajalište u smeru Željezničkog naselja biti stajalište „Sarvaš“.

– Linija 10 iz smera Palić naselja saobraćaće do stajališta „Preradovićeva“, dok će početno stajalište u smeru Palić naselja biti stajalište „Sarvaš“.

Za vreme obustave saobraćaja, putnicima prigradskih naselja koji inače koriste stajalište „Lifka“ biće na raspolaganju stajališta na Somborskom putu „Sarvaš“ u smeru ka gradu, odnosno u smeru ka prigradskim naseljima. Linije 22, 26, 28 u navedenom vremenu saobraćaće Zagrebačkom ulicom u dolasku i u povratku. Navedenih dana pre 7 odnosno nakon 17 časova, autobusi će saobraćati uobičajenim trasama linija.