DruštvoSubotica danas

Načelnik SBUO: Kažnjavanje ugostiteljskih objekata koji pružaju usluge migrantima

Na izričitu inicijativu načelnika Severnobačkog upravnog okruga Bojana Šoralova, 11. jula izvršen je integrisani nadzor republičkih inspekcijskih službi i pripadnika MUP Republike Srbije, Sektora za vanredne situacije, uz asistenciju pripadnika Policijske uprave Subotica, koji je rezultirao izricanjem ozbiljnih mera vlasnicima objekata u okolini robne pijace „Buvljak“ koji su jedno od glavnih stecišta stranih državljana – migranata.

“Prilikom pomenutog nadzora utvrđeno je da je u istima boravilo 86 migranata koja su koristila ugostiteljske usluge. Zbog uočenih kršenja zakonskih propisa od strane inspekcijskih službi, u okviru svojih nadležnosti, jednom od kontrolisanih objekata izrečena je mera zabrane rada, a podnete su i prekršajne prijave protiv odgovornih lica za uočene prekršaje za koje su zaprećene novčane kazne u ukupnom iznosu od dva do pet miliona dinara”, ističe se u saopštenju kancelarije načelnika Severnobačkog upravnog okruga.

Dodaje se da će narednih dana biti nastavljen integrisan nadzori republičkih inspekcijskih službi na celoj teritoriji Severnobačkog upravnog okruga, u objektima za koje postoje pouzdane informacije da pružaju ugostiteljske usluge stranim državljanima – migrantima.

“Načelnik Severnobačkog upravnog okruga podseća javnost na obećanje dato u prethodnom periodu da će svako lice koje pruža usluge migrantima suprotno zakonskim propisima Republike Srbije, odgovarati za svoje postupke, kao i da niko neće biti zaštićen od posledica kršenja zakona”, zaključuje se u saopštenju.