SportSubotica danas

Na Paliću se u subotu održava peta veslačka regata “Subotica Open”

Palić će u subotu, 27. avgusta biti domaćin tradicionalne pete po redu Internacionalne veslačke regate “Subotica Open”, u okviru koje će se održati seniorsko takmičenje za reprezentaciju u disciplini skif, a najbolji veslači će imati priliku da predstavljaju Srbiju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Češkoj.

Na regati će učestvovati i članovi mlađih kategorija, jer će tokom regate bodovati rezultati u okviru 5. veslačkog Kupa Srbije. Kvalifikacione trke počinju u 10, finalne u 13 časova, a iz Veslačkog kluba uputili su poziv Subotičanima da u subotu posete zapadnu obalu jezera Palić kod sudijskog tornja, kako bi zajednički ispratili poslednje takmičenje veslača u ovoj sezoni na Palićkom jezeru.

Organizator regate su Veslački klub „Palić“ i Veslački savez Srbije u saradnji sa Gradom Subotica i Sportskim savezom, a učešće u realizaciji uzeli su i Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja, Služba za spasavanje na vodi Crvenog krsta, DVD „Matica“, Jedriličaski klub „Palić“, JP “Park Palić”, JP “Palić-Ludaš”, Mesna zajednica Palić i drugi.