SportSubotica danas

Na Gradskom strelištu održan Turnir pištolja velikog kalibra

Na Gradskom strelištu, u nedelju je u organizaciji Streljačkog kluba “Spartak” održan drugi po redu Turnir pištoljem velikog kalibra. Odaziv na turnir je bio neočekivano velik, s obzirom da je bilo prijavljeno 98 takmičara koji su se takmičili dvoručno na 15 metara i 32 takmičara jedoručno na daljini od 25 metara.

Takmičari su bili razvrstani u kategorije profesionalci, rekreativci i dame, a kako organizatori ističu, ovakav odaziv nije u skorije vreme bio ni na jednom takmičenju vatrenim oružjem velikog kalibra. Ekipni pobednici u disciplini profesionalci na 25m su strelci ekipe iz Barajeva sa upucanih 245 krugova, drugi su bili domaćini, ekipa Spartaka sa 236 krugova, dok je treće mesto zauzela druga ekipa domaćina.

Pojedinačno je pobedio Goran Bulić sa 88 krugova, drugi je domaći takmičar Dušan Urukalo sa 86, a treći Srdjan Milović iz Vrbasa sa 83 kruga. Ekipni pobednici u disciplini profesionalci na 15m su strelci ekipe iz Barajeva sa upucanih 282 kruga, drugi su bili domaćini sa 273 kruga, dok je treće mesto zauzela ekipa “Univerzal-M“ iz Vrbasa sa 270 krugova. Pojedinačno je pobedio Slobodan Bosnić sa 96 krugova, drugi je bio Srdjan Milović iz Vrbasa sa 95, a treći Milan Stanojević iz Barajeva sa 93 kruga. Ekipni pobednici u disciplini rekreativci na 15m su strelci domaće ekipe, “Spartak 2“ Novica Vasić, Laslo Varga i Stevo Jović sa upucanih 229 krugova, drugi su bili članovi Subotičkog kluba “Apex” Srđan Ivanović, Luka Radulović i Ivan Dulić sa 217 krugova, dok je treće mesto zauzela ekipa “Krajina” Milan, Jelena i Ranko Ranogajec sa 173 kruga. Pojedinačno je pobedio Srđan Ivanović sa 87 krugova, drugi je Lazar Zinaja iz Prijedora sa 85, a treći Novica Vasić isto sa 85 krugova.

U kategoriji dama, pobedila je ekipa Flamingosi koju su činile Lidija Milanković, Dragana Popović i Jelena Todorović, članice Spartaka sa 209 krugova, druga je bila ekipa “Vanderlend” Sanje Milošev, Sabine Pećerić i Slobodanke Milošev sa 153, a treće porodica Marković Ivana i Anja Marković i Silvija Farkaš sa 133 kruga. U pojedinačnoj konkurenciji pobedila je Aleksandra Bojović iz Barajeva sa 91 krugom, druga je bila članica Spartaka Ivana Knapik sa 85, a treća Lidija Milanković iz Spartaka sa 78 krugova. Pobednicima je organizator uručio pehare, medalje i diplome.