Monodrama “Unepovrat” o Sergeju Jesenjinu

U Dečijem pozorištu u sredu, 27. aprila sa početkom u 20 časova, biće prikazana monodrama ‚‚Unepovrat“ o Sergeju Jesenjinu u izvedbi mladog glumca Marka Vujevića, koja predstavlja put pesnika sela koji je živeo za ljubav, za Rusiju i svekoliki ruski narod. Oživljen je prikaz delova iz života jednog od najboljih I najplodnijih ruskih pesnika svih vremena.

“Rano je napustio ovozemaljski život, ali njegova dela i reči i dalje žive u drugim ljudima, glumcima, pesnicima. Bio je čovek koji je pisao i govorio samo ono što mu je bilo na duši. Genijalnost koju je posedovao u velikoj meri ga je izdvajala od drugih i zbog toga je često bio neshvaćen, prozvan huliganom i pijanicom, a delić njegove borbe za Rusiju, život, za ljubav, a ne borbe protiv vlasti, činiće ovu monodramu”, navode iz Fondacije “Danilo Kiš” koja je podržala ovaj projekat.

Mentor je mladom glumcu Marku Vujeviću u ovoj monodrami Jelena Trepetova Kostić, scenski pokret je uradia mr Renata Agostini, scenski govor Biljana Đurović, a koreografiju Nikola Stamenović, član ansambla baleta Srpskog narodnog pozorišta i Ivan Salonski član ansambla baleta Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Rezervacija karata može se izvršiti radnim danima od 9 do 17 časova putem telefona na broj: 060/523 56 62.