KUP SRBIJE – Golubice izborile finale

Fudbalerke Spartaka sastale su se u polufinalu Kupa Srbije sa ekipom Crvene Zvezde.Meč u Beogradu je krenuo silovito od strane golubiva. Već u 4. minuti, nakon šuta Anđele Frajtović, zatresla se prečka iznad glave Eme Aleksić. Činilo se tada da će inače čvrsta odbrana Crvene zvezde ipak relativno lako pasti. Kako je utakmica odmicala, i pored terenske nadmoćnosti Spartaka, više nije viđena dobra prilika da se rezultat promeni. Crvena zvezda je imala priliku u 32. minuti kada je iz gužve pred golom Spartaka doletela lopta koju je Živana Stupar izbacila sa gol linije.

Veći deo prvog poluvremena Spartak je imao inicijativu, ali nijedna ekipa nije imala pravu priliku za promenu rezultata. Pokušaje po boku od strane vrlodobre Mine Čavić lako je osujećivala odlična Anđela Frajtović.Počelo je drugo poluvreme, a u igri nije bilo značajnije promene. Zvezdina odbrana nije dozvoljavala promenadu u svom šesnaestercu, pa je bilo sve izvesnije, a to se očekivalo i pre početka utakmice, da Crvena zvezda računa na penal završnicu.

Neočekivano, u 69. minuti, topovski šut sa distance od oko 22 metra završio je u mreži iza leđa Eme Aleksić. Strelac gola Živana Stupar, i do tada veoma korisna i zapažena, ovim golom je praktično postala junak utakmice. Do završetka utakmice bilo je nekoliko pokušaja da se rezultat promeni. Zvezdine napade je osujećivala Spartakova odbrana predvođena iskusnom Violetom Slović, a u nekoliko situacija se proslavila i Spartakova golmanka Dajana Mihajlović. Jedinu dobru priliku za promenu rezultata imala je Alisa Kusi u 84. minuti, ali je bila prekratka da glavom zakuca loptu u mrežu koju joj je kao na tacni servirala odlična Tijana Filipović.Finale je zakazano za petak na TSC Areni u Bačkoj Topoli gde će se golubice sastati sa Slogom iz Zemuna.

FOTO : ŽFK SPARTAK