SportSubotica danas

Kruna sezone za veslače Spartaka

Veslači VK “Palić” učestvovali su na Prvenstvu Srbije, gde su ostvarili zapažene rezultate. Nastup na ovom takmičenju predstavlja krunu sezone, a čast da se na njemu nađu imalo je 13 sportista ovog ima, koji su ovom prilikom pokazali da su svetla tačka na veslačkoj mapi Srbije.

U kategoriji kadeta, Sergej Čipak okitio se titulom šampiona Srbiji. On je u 1xKM zauzeo prvo mesto i osvojio zlatnu medalju. U disciplini 1xJM skif, ali u juniorskoj konkurenciji Sergej je osvojio bronzu, dok je u posadi sa Ivanom Davidom, 2xKM dubl skul za kadete osvojio još jedno treće mesto.

Medaljama su se okitile i sledeće posade sa Palića: Laura Malatinski i Boglarka Korhec, 2x PŽ dubl skul za pionirke 3. mesto, bronzana medalja.  Ana Bogosavljev, Reka Arnold, Boglarka Korhec i Laura Malatinski, 4xKM četverac za kadetkinje 3. mesto, bronzana medalja.

Značajne rezultate pokazali su i ostali sportisti: Balint Fileki i Mark Gorotva, 2x SLM dubl skul za lake seniore, 6. mesto u finalu.  Andrej Vuksan, Luka Pragai, Novak Nikić i Ivan David, 4xKM četverac za kadete, 4. mesto u kvalifikacijama. Balint Fileki, Mark Gorotva, Filip Mesaroš i Ivan David, 4xJM četverac za juniore, 4. mesto u kvalifikacijama. Teodora Blagojević, 1xKŽskif za kadetkinje, 4. mesto u kvalifikacijama.