Koncert grupe “Katera” sutra u SKC “Sveti Sava”

U okviru manifestacije “Dani Republike Srpske u Srbiji”, u SKC “Sveti Sava” sutra, 13. septembra sa početkom u 19 časova, održaće se koncert muzičkog sastava “Katera” iz Istočnog Sarajeva.

U programu će učestvovati jerej Vidak Vujadinović (vokal), Peđa Hart (gitara, vokal), Luka Novosel (harmonika, klavijature), Dušan Mrdić (perkusije), Jovana Bojanić, Jelena Batak i Sara Marić (vokali). Muzički sastav osnovan je 05. jula 2016. godine na inicijativu jereja Vidaka Vujadinovića, profesora crkvene muzike, kao i Peđe Harta, višeg asistenta na Muzičkoj akademiji, univerziteta u Istočnom Sarajevu, a sam naziv dolazi od istoimenog grada, koji spominje Konstantin Porfirogenit u svom djelu „O upravljanju carstvom“.

Na repertoaru je duhovna muzika uz instrumentalnu pratnju, tradicionalna muzika i sevdalinke, kao i muzika svojstvena ovim prostorima. Za nepune tri godine postojanja, odlikovali su se velikim brojem nastupa i koncerata, uzimajući nekoliko godina učešće u manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“.