Jedriličarski klub Palić uspešno otvorio sezonu

Jedriličarski klub Palić niže uspehe na samom početku sezone.Jedriličari imaju već šest regata za sobom.

Na međunarodnim regatama se najbolje dokazao Nenad Zakić osvojivši 20. mesto od ukupno 136 takmičara na 4. CLIVO SAILING CUP-u u Medulinu, isto tako su i Kristina Boja i Danilo Bešić postigli lepe rezultate na Evropskom Prvenstvu i ujedno učestvovali na odličnoj pripremi za nas najbitniju regatu, to jest za Državno Prvenstvo, koje će se održati na Paliću u periodu od 29. aprila do 1. maja.

Međutim najuspešniji su bili najmlađu takmičari kluba, početnici klase Optimist, koji su se iz Novog Sada vratili sa tri medalje, i to Tijana Zakić je osvojila 2. mesto u generalnom plasmanu, David Česko 3. mesto u kategoriji dečaka do 12.godina, a Marko Atić je dobio posebno priznanje kao najmlađi takmičar.

Nakon regata u gostima, takmičari sa Palića su se 23 i 24. aprila isprobali i na domaćem terenu, na regati koju je organizovao susedni Klub Reful. Na Reful kupu jedriličarski klub Palić je postigao sledeće rezultate:

Nenad Zakić – 1 mesto u klasi Optimist (generalno)

Tihomir Zakić – 1. mesto klasa FIN

Robert Kovač – 1. mesto klasa ILCA 7

Viktor Harangozo – 3. mesto klasa FIN

 

Nakon svih ovih regata u gostima, u predstojećem periodu Jedriličarski klub Palić će biti domaćin i organizator sledećih velikih regata:

  • Prvomajska regata / Državno Prvenstvo – period održavanja regate je od 29. aprila do 1. maja 2022.godine.
  • SEEOOC 2022 – 15. Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu optimist (South East Europe Open Optimist Cup) – period održavanja od 6. do 8 maja 2022.godine.
  • Otvoreno Prvenstvo Vojvodine – regata će se održati dana 14-15. maja 2022.godine.