Gerontološkom centru donirana tri nova vozila

Zahvaljujući Vladi republike Srbije i Ministarstvu zdravlja, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Gerontološkom centru u Subotici donirana su tri nova vozila za prevoz korisnika, u vrednosti od 15 miliona dinara. Reč je o vozilima koja će se koristiti za transport osoba sa hendikepom i pacijenata na dijalizu i kompletno opremljenom sanitetskom vozilu Hitne pomoći.

U Gerontološkom centru ističu da će ova preko potrebna donacija, u mnogome olakšati kretanje korisnika, a zaposlenima olakšati svakodnevni rad.

“Mi imamo dosta korisnika sa hendikepom koji koriste medicinska pomagala i ovo će uveliko omogućiti njihov izlazak. Pre Korone organizovali smo izlete i posete raznim kulturnim dešavanjima, tako da će ovo uveliko olakšati njihovo kretanje, njihov život i njihova interesovanja. U ime Gerontološkog centra i u svoje lično ime želimo da se zahvalimo Vladi republike Srbije, Ministarstvu zdravlja koji su nam donirali sanitetska vozila, naravno i našem resornom ministarstvu na čiju podršku uvek možemo da računamo”, istakla je direktorica Gerontološkog centra Brankica Tešanović.

U Gerontološkom centru koji broji 385 korisnika, trenutno su dozvoljene organizovane posete koje se zakazuju. Korisnici koji su vakcinisani mogu da napuštaju objekat i da odlaze u dogovorene posete svojim srodnicima koji moraju biti vakcinisani. Imajući u vidu da među zaposlenima i korisnicima nema zaraženih Korona virusom, u ovoj ustanovi očekuju da će sa stabilizovanjem epidemiološke situacije uskoro moći da se vrate na stari režim rada.