Fudbaleri Spartaka započeli pripreme za novu sezonu

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi počeli su sa pripremama za novu sezonu. Prvotimci su obavili lekarske preglede i nakon prozivke počeli sa prvim treninzima za predstojeću sezonu.

Sezona rezultatski nije bila uspešna, jer nismo uspeli da ispunimo svoj prevashodni cilj i plasiramo se u plej-of, ali sa druge strane možemo biti zadovoljni kako smo igrali od dolaska trenera Miloša Kruščića. Od njegovog dolaska u poslednjih osam utakmica ostvarili smo po četiri pobede i remija. To je ohrabrujuća stvar i potrebno je da taj ritam prenesemo na predstojeće pripreme. Okrećemo se novom izazovima. Dodatno smo se finansijski stabilizovali , ostvarili smo pet izlaznih transfera, oborili klupski rekord prodajom Srđana Hrstića u Švedsku a uspeli smo da prodamo igrače i u MLS, čime smo pomerili neke granice, izneo je svoja iščekivanja predsednik kluba Nikola Simović dodajući da predstoji nova sezona sa starim ambicijama.

Cilj je opet isti plasman u plej-of, to je neki minimum, kako zbog tradicije, tako i zbog kvaliteta ekipe. Zaslužujemo da budemo među osam, ali to se mora dokazati na terenu. Idemo korak po korak, da uđemo u plej-of, pa da vidimo šta će se dalje dešavati.

Spartak ima veliki broj igrača, do sada su klub napustili Ognjen Mudrinski, Lazar Stajković, Miloš Tošeski, Simo Vrbljanac i golman Filip Manojlović.

Ima dosta interesovanja za naše igrače, biće izlaznih transfera, prošle godine smo imali tri mlada reprezentatitavca. Što se dolazaka tiče, nećemo žuriti, imamo preveliki broj igrača koje smo nagomilali prošle sezone, moguće da će doći igrači na poziciji ili dve koje su hitne, ostale ćemo popunjavati u hodu. Na prozivci su se pojavili igrači koji su bili na pozajmicama i igrači iz omladinske škole, rekao je Simović i najavio da će fudbaleri Spartaka sezonu na svom stadionu dočekati sa novom travnatom podlogom.

Sportski direktor Spartak Ždrepčeve krvi, Ljubiša Dunđerski zadovoljan je što se pripremama prvom timu priključila i nekolicina igrača iz omladinskog pogona.

Nekoliko igrača nas je napustilo, par njih se vratilo sa pozajmica. Nismo uspeli da priključimo možda još neke igrače iz juniorskog tima. Nećemo žuriti, imamo kvalitetan sastav, na izlazne transfere reagovaćemo ulaznim, kaže Dunđerski.

Ekipa će prvi deo priprema odraditi u Subotici gde će odigrati i prve dve kontrolne utakmice, 22. juna, prepodne sa Tekstilcem na stadionu Bačke (kombinovani tim) a poslepodne sa ekipom Vojvodine u Novom Sadu. Prvotimci se 24. juna sele na Zlatibor gde će odraditi drugi deo priprema gde je planirano da odigraju niz kvalitetnih kontrolnih utakmica.

  • 26. juna: FK Dečić iz Tuzija, prvak Crne Gore
  • 02. jul: APOEL – šampion Kipra
  • 04. jul: Sloboda iz Užica
  • 06. jul: Arsenal iz Tivta

fotografija preuzeta sa sajta: FK Spartak

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *