KulturaSubotica danas

Festival eksperimentalne muzike “NIVO BUKE #1” održaće se 23. septembra

Prvi festival eksperimentalne muzike “NIVO BUKE #1”, održaće se po prvi put u našem gradu u petak, 23. septembra u prostorijama udruženja “Hardwierd” (Age Mamužića 13) sa početkom u 21 čas.

Kako ističu organizatori, festival ima za cilj da prikaže raznolikost u radu izvođača i multimedijalnih umetnika koji se bave mračnom, čudnom i konceptualno drugačijom stranom elektronske muzike, bez ograničenja i bilo kakvih stega. Idejni je nastavak događaja “NOISE MATINÉE”, koji se održao u subotičkom Otvorenom Ateljeu F u novembru 2021. godine, gde su bili zastupljeni žanrovi kao što su harshnoise, drone, skramz, uz eksperimentalni, otvoreni pristup, čiji se zvuci i izvođači retko mogu čuti u javnosti, kaže Daniel Tikvicki, jedan od organizatora festivala.

U programu će nastupiti muzički projekti Traumator (space harsh noise/experimental) iz Kragujevca, Nundata (harsh noise/experimental) iz Beograda, Protoneurosys (drone/ambient) iz Subotice, a veče će upotpuniti Arrhythmia (experimental/electronic) sa hibridnim DJ setom, koji je prožet industrial i techno uticajima. Ulaz na festival je besplatan.

Satnica festivala:

21:00-21:30 – Protoneurosys (protoneurosys.bandcamp.com)

21:30-22:00 – Traumator (https://soundcloud.com/traumator)

22:00-22:30 – Nundata (https://nundata.bandcamp.com/)

22:30-∞ – Arrhythmia (https://kallkallan.bandcamp.com/)