Do petka se održava 15. Etno – kamp

U organizaciji Hrvatske čitaonice, a u saradnji sa Gradskom bibliotekom, od 22. do 26. avgusta održava se 15. Etno – kamp, u kojem će učestvovati 115 dece i 60 volontera. Kao i prethodnih godina, kamp će biti održan u prostorijama i dvorištu DSHV-a, a planiran je i jednodnevni izlet u Tavankut na Etno salaš “Balažević”.

“Tokom pet dana deca osnovnoškolskog uzrasta učestvovaće u četrnaest kreativno – manuelnih radionica, u kojima će izrađivati različite upotrebne predmete. Između ostalog, ovom prilikom deca će se upoznati sa vezom, radiće s drvetom i slamom. Kao i do sada, posebna pažnja biće posvećena očuvanju i zaštiti životne sredine, pa će pojedine radionice biti organizovane sa recikliranim materijalima koji će ponovno naći svoju upotrebu. Pripremljene su i druge radionice i aktivnosti kao što su dramska, plesna, kuvarska, recitatorska i tradicionalno pevanje”, ističu organizatori.

Poslednjeg petog dana, u petak, 26. avgusta sa početkom u 18 časova, biće održana završna priredba i prodajna izložba radova, na kojoj će deca pokazati roditeljima šta su sve radila i naučila tokom petodnevnog kampa.