Devet učenika plasiralo se na nacionalni nivo takmičenja “Mreža čitanja”

Nakon drugog, regionalnog nivoa kviza za podsticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja”, od četrnaest srednjoškolaca iz Subotice koji su popunjavali test znanja i dvoje u kategoriji multimedijalnog rada, na poslednji nacionalni nivo plasiralo se 9 učenika u kvizu znanja.

To su: Matija Ivković Ivandekić, Marko Cvijetić, Iva Ivković Ivandekić, Lucija Ivković Ivandekić, Mihaela Dulić i Lucia Mamužić iz subotičke gimnazije „Svetozar Marković” i Jana Mihajlović, Božana Vujačić i Josipa Horvacki iz Medicinske škole. Ovi učenici osvojili su minimum 45 bodova, odnosno imali su više od 75% tačnih odgovora, što je bio uslov za plasman na naredni nivo.

Poslednje takmičenje za ovu školsku godinu planira se 13. maja, kada će mladi čitaoci rešavati onlajn upitnik na osnovu pročitane sve tri knjige koje su previđene za ovogodišnji kviz, na temu „U mreži savremenih hrvatskih pisaca”. Pitanja će biti iz dela Jerka Mihaljevića „Putar i parizer”, Marine Vujčić „Susjed” i Jurice Pavičića „Crvena voda.

Kviz za podsticanje čitanja i kreativnosti „Mreža čitanja” organizuje Hrvatska mreža školskih bibliotekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka u saradnji s NIU „Hrvatska riječ”.