Cakić: Ogoljena najveća manipulacija Hrvatima od strane Bunjevaca

Saopštenje Miroslava Cakića povodom jučerašnjih političkih aktivnosti u HKC “Bunjevačko kolo” prenosimo u celosti:

“U „Bunjevčkom kolu“ u Subotici, udruzi s lažnim hrvatskim predznakom, sinoć je na predstavljanju koalicije „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ ogoljena najveća manipulacija Hrvatima u Vojvodini od strane Bunjevaca poslije one iz 1918. godine, a Tomislav Žigmanov je novi Blaško Rajić. Prisjetimo se, Bunjevac Blaško Rajić je u Zagrebu, kao predstavnik Bunjevaca iz Vojvodine, u Narodnom vijeću Države Slovenaca, Hrvata i Srba obećao stav Bunjevaca oko Vojvodine identičan zaključcima tog Vijeća, da bi samo nekoliko dana kasnije održao vatreni govor na Velikoj skupštini u Novom Sadu 25. studenog 1918. godine o prisajedinjenju Vojvodine Kaljevini Srbiji.

To je ovdje danas nacionalni praznik Bunjevaca, naroda koji s Hrvatima nema ništa zajedničko! Danas „bunjevački Hrvat“ Tomislav Žigmanov, do sada najvećom političkom manipulacijom Hrvatima na ovim prostorima, stvara lažnu koaliciju nacionalnih manjina u Srbiji u kojoj su samo Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, kao „jedina relevantna hrvatska politička stanka u Srbiji“, čiji je on predsjednik, i neki dan formirana stranka rusinske nacionalne manjine, a pozivaju se članovi Čankove LSV da ovu koaliciju podrže na izborima 3. travnja 2022. godine! „Bunjevačko kolo“: „Hrvat“ do „Hrvata“ (Bunjevci, Rusini, Srbi…, i nigdje niti naznake bilo kakvog hrvatskog obilježja).

Namjera ove koalicije je ubaciti Žigmanova u Skupštinu Republike Srbije kao zastupnika 57.900 Hrvata u Srbiji, što je veća izdaja od one 1918.! Tim više, jer je Žigmanov, kao i Petar Kuntić, već bio u toj Skupštini godinama kao zastupnik Hrvata, a da obojica nisu izgovorila niti jednu jedinu riječ o problemima Hrvata u Srbiji. Hrvati, ne smijemo dozvoliti realizaciju ove manipulacije, jer poslije toga više ovdje neće postojati naša riječ!”, zaključuje se u saopštenju.