Brojne nagrade za subotička pozorišta – najbolja na festivalu predstava “Tri sestre”

Žiri 71. Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji je od 4. do 10. aprila održan u Zrenjaninu, doneo je jednoglasnu odluku da nagradu za najbolju predstavu u celini dodeli pozorišnom ostvarenju “Tri sestre” subotičkog pozorišta „Deže Kostolanji”.

Nagrada za najbolju režiju pripala je Milanu Neškoviću za predstavu “Kus petlić” Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta Subotica, nagradu za najbolju žensku ulogu u istoj dobila je Minja Peković za lik Milje Bušatlije, Dimitriju Diniću je za ulogu Pile Kopile Piletićevo u pomenutoj predstavi Aleksandra Popovića dodeljena nagrada za najbolju mušku ulogu, dok je za najbolju epizodnu ulogu proglašena Đakon Avakum Igora Grekse.

Žiri je doneo odluku da se nagrada za najbolju scenografiju dodeli Mariji Kalabić za predstavu “Kus Petlić”, a za najbolji kostim nagrađena je Biljana Grgur. Nagrada za najbolju muziku pripala je Ervinu Erešu i Davidu Klemu u predstavi “Tri sestre”, a ansamblu pozorišta Deže Kostolanji i Andrašu Urbanu dodeljena je nagrada za pozorišni rad u celosti i društveni podsticaj za razvoj kritičke misli.

Memorijalnu nagradu „Ivana Mirkov-Vlačić“ za celokupni vizuelni identitet dobio je Zoltan Puškaš za predstavu “Tri sestre”.