SportSubotica danas

Brojna pojačanja u MKK “Spartak” pred novu takmičarsku sezonu

Muški košarkaški klub “Spartak” novu sezonu dočekuje brojnim pojačanjima u svom timu.

Dvadesetčetvorogodišnji PJ Hardy koji se smatra jednim od najboljih igrača protekle sezone, pridružiće se klubu na poziciji beka, sa namerom da pomogne timu u ostvarenju svojih ciljeva u narednoj takmičarskoj sezoni. Hardi je do sada igrao za ekipu Tamiša iz Pančeva, gde je beležio prosečno 18 poena i 3,8 asistencija za 26,1 minut po utakmici, dok je prethodno igrao za koledž La Lafayete.

Pored njega timu se pridružio i Marko Šarenac, juniorski reprezentativac i osvajač bronzane medalje na Evropskom prvenstvu. Kako ističu u MKK “Spartak”, mladi i talentovani krilni centar novi je projekat kluba koji nastavlja sa razvijanjem i afirmisanjem talenata. Potpisao je višegodišnji ugovor, a poslednju sezonu je igrao za juniorski tim beogradske Crvene Zvezde odakle je stigao u Suboticu, dok je ranije nastupao za KK Petrovgrad iz Zrenjanina. Ovog leta igrajući za juniorsku reprezentaciju Srbije U18, na Evropskom prvenstvu u Turskoj osvojio je bronzanu medalju i bio jedan od vodećih igrača u selekciji, gde je na sedam utakmica zabeležio 9,4 poena i 2,4 skoka za 21 minut provedenih na terenu.

Na poziciji play-a stiže dvadesetšestogodišnji Aleksandar Ilkić iz Pančeva, koji je poslednje dve sezone igrao za užičku Slobodu, gde je u proseku beležio 9,7 poena i 3,7 asistencije za 19,4 minute po utakmici. Do punoletstva je nastupao za mlađe kategorije beogradskog Partizana, zatim pančevački Tamiš, Napredak iz Aleksinca, a karijeru je počeo u pančevačkom KK Kris-Kros.

Na poziciji krilnog centra, timu KK “Spartak” pridružio se Nana Opoku, talentovani igrač iz SAD, poreklom iz Gane i doskorašnji student Sent Meris Univerziteta. Na koledžu je poneo epitet izuzetnog defanzivca, pa je poneo i nagradu za najboljeg u tom parametru u svojoj diviziji. U protekloj sezoni imao je učinak od 10,8 poena, 6,3 skokova i 1,6 blokada po utakmici za oko 29 minuta u igri.

U klubu očekuju da se uklopi u način igre koji forsira trener Sekulović, dok će na poziciji krilo igrati dvadesettrogodišnji Kasim Nikolson, koji je u protekloj sezoni imao učinak od 11,1 poena, 8,3 skoka i jedne asistencije po utakmici, što ga je kotiralo među vodeće igrače lige. Kasimu će predstojeća sezona biti prva profesionalna u karijeri.