Takmičari RK “Spartak” šampioni Seniorskog prvenstva u rvanju grčko – rimskim stilom

Proteklog vikenda u Hali sportova održano je 91. Seniorsko prvenstvo u rvanju grčko – rimskim stilom, u kojem je učestvovalo 137 takmičara podeljenih u 21 ekipu. Takmičari RK “Spartak” u ekipnom plasmanu poneli su šampionsku titulu, jer su sa 128 bodova bili bolji od drugoplasirane ekipe “Proleter” iz Zrenjanina, dok je treće mesto zauzeo “Radnički” iz Beograda.

“Grad Subotica je i danas pokazao da ima sve uslove i kapacitete za održavanje jedne manifestacije kao što je Prvenstvo države u rvanju. Nedavno smo imali Memorijalni turnir “Refik Memišević – Brale”, gde je sve takođe bilo organizovano na vrhunskom nivou. Broj učesnika samo daje na značaju jednom ovakvom prvenstvu, a broj takmičara koji učestvuje u finalnim borbama i dalje još više promoviše rvački sport u našem gradu, koji itekako zauzima posebno mesto i sa masovnošću i sa rezultatima”, istakao je na otvaranju gradonačelnik Stevan Bakić, koji je tom prilikom dodelio medalje najboljim rvačima u kategoriji 67kg, dok je predsedniku RK “Spartak” Damiru Šabiću uručio pehar za najbolju ekipu prema broju osvojenih bodova, a izvukao je i startne brojeve za deset ekipa, koje će se od kraja septembra do početka decembra takmičiti u Super ligi Srbije.

Željko Trajković, predsednik Rvačkog Saveza Srbije se obraćajući prisutnima, zahvalio na odlično organizovanom takmičenju i izrazio nadu da je ovo uvertira za organizaciju Svetskog prvenstva u rvanju, koje će se u septembru održati u Beogradu. “Veliko mi je zadovoljstvo što se među takmičarima pojavljuju mladi, što govori da za budućnost rvanja na ovim prostorima ne treba brinuti. Veliki rezultati naših šampiona su podstakli kako klubove tako i mlađi naraštaj, da se uključuju u rad i sada već imamo rezultate”.

Seniorski prvaci Srbije u 2022. godini su Lošonc Sabolč u kategoriji 55kg iz RK “Potisje”  Kanjiža, Kristijan Gazdag u kategoriji 60kg “Potisje” Kanjiža, Perica Dimitrijević u kategoriji 63kg RK “Spartak”, Sebastijan Nađ kategorija 67kg RK “Spartak”, Aleksa Erski 72kg RK “Partizan”, Arslan Ali kategorija 77kg RK “Spartak”, Branko Kovačević kategorija 82kg RK “Radnički” Beograd, Uroš Kristin kategorija 87kg RK “Spartak” Subotica, Bence Almaši 97kg RK “Senta” i Nemanja Pavlović kategorija 130kg RK “Novi Sad”.