Spartak izgubio protiv Radničkog rezultatom 1:2

U nedelju, 02. oktobra, u 9. kolu Mozzart bet Super lige u sezoni 2022/23, domaća ekipa Spartak Ždrepčeve krvi izgubila je od ekipe Radničkog 1923 iz Kragujevca rezultatom 1:2.  Spartak Ždrepčeva krv: Manojlović, Šimura, Filipović, Ostojić, Tanasin, Tošeski, Mitrović, Stanić, Bjelović, Hrstić, Srećković. Radnički 1923: Leković, Pecelj, Cvetinović, Evandro, Vidović, Šimić, Vidosavljević, Krajišnik, Čolović, Miličić i Vlajković.

Već u 2. minutu gosti su imali blagu inicijativu, tražili su penal, na šta sudija nije odreagovao da bi u 3. minutu Spartak prvi put bio konkretan kada je  po desnoj strani probio Tanasin, da bi Hrstić glavom loptu pospremio u gol sa 5 metara.  U 6. minutu šutirao je Čolović, ali je odbrana Spartaka dobro intervenisala, a u 14. minutu Tošeski je dobro promešao odbranu gostiju ali je šutirao loše, visoko preko gola. Prvi šut u okvir gola gosti su imali u 22. minutu, a šutirao je Čolović sa ivice kaznenog prostora ali je Manojlović sigurno intervenisao. U 27. minutu prvi žuti karton na meču dobio je Cvetinović u redovima gostiju. U 34. minutu gol za goste nakon prekida sa leve strane izveo je Krajišnik da bi se u 40. minutu u šansi našao Tošeski, ali mu je šut izblokiran. Pred kraj poluvremena Evandro je ušao u šesnaesterac domaćih kada je Filipović napravio prekršaj  i to je bio penal za goste. Kazneni udarac realizovao je Vidosavljević, a gosti vode 2:1. Na poluvremenu izvršena je prva promena u redovima Spartaka u kojoj je Obradović  zamenio Hrstića.

U 55. minutu nova šansa za domaće, ali je Srećković bio za malo kratak, a u sledećem minutu Miličić iz redova gostiju dobija žuti karton. U 58. minutu oštar start Šimića nad Filipovićem kada je usledio novi žuti karton za goste. U 66. minutu nova prilika za Spartak koji je svim silama krenuo ka golu gostiju, ali Tanasin je loše šutirao, da bi se u 72. minutu Obradović okrenuo ispred kaznenog prostora ostao sam i šutirao polu volejem, ali Leković odlično brani. U 90. minutu glavni sudija pokazao je 6 minuta nadoknade, a Filipović posle dobrog centaršuta pogađa prečku. Nakon kornera domaći su tražili penal i burno protestvovali ali iz svega samo žuti karton za klupu Spartaka. To je ujedno bila i poslednja prilika na utakmici  i završena je tako što su sva 3 boda otišla u Kragujevac.

Na vreme smo postigli pogodak  ali kasnije  smo se povukli, bili daleko od igrača, primili smo gol iz penala u nadoknadi vremena što nas je totalno poremetilo, rekao je trener Spartaka Dunđerski, dodajući da su u drugo poluvreme ušli po dogovoru ali je u svemu zafalilo malo sreće pa su bodovi zasluženo otišli u Kragujevac. Utakmica je bila veoma stresna i zanimljiva za gledaoce. Mi smo loše ušli u meč i primili smo pogodak odmah na početku da bi kasnije suzbili svoje redove i postigli golove na vreme, a u nastavku smo da budemo realni imali sreće, ali bih čestitao Spartaku na prikazanoj igri, rekao je trener Radničkog Nenad Lalatović.