Spartak DOO školski do pobede

U poslednjem kolu odigranom u Subotici između Spartaka DOO i Zvezde B-2018, unapred se znao pobednik. Domaće igračice su za dva koplja kvalitetnije od gošći i njihova pobeda ni jednog sekunda nije dolazila pod znak pitanja. Ovu tvrdnju, u krajnjem slučaju, lako dokazuje i ligaška tabela. Ali režiseri jeftine vodviljske predstave su za poslednje kolo plej-auta pripremili drugačiji scenario… Njima nije važno ko je bolji, već ko „mora“ da pobedi.

Punih 45 minuta je trajalo maltretiranje domaćeg tima, a tačno toliko je iznosilo kašnjenje početka utakmice. Ako ima naivnih među onima koji čitaju ovaj tekst, pa se pitaju – zašto(?), odgovor je da se tražila dlaka u jajetu . S obzirom da ništa sporno nije utvrđeno, niti je postojao bilo kakav drugi organizacioni propust, utakmica je počela sa neslavnim zakašnjenjem.

Fudbalerke Spartaka DOO su, prema očekivanjima, bile superiorne i još u prvom poluvremenu obezbedile više nego ubedljivu prednost od 3:0. Prvi gol postigla je Jelena Šever šutom sa oko 30 metara. Ista igračica je postigla i drugi pogodak, a samo dva minuta kasnije Maša Ninković je povisila na 3:0.

U međuvremenu, zbog kašnjenja početka od 45 minuta, utakmica u Novom Sadu je završena porazom Vojvodine i taj poraz je automatski značio da Spartak DOO mora u baraž sa Kolubarom iz Lazarevca. U nastavku fudbalerke Spartaka su igrale „kao od bede“, čekajući da pištaljka označi kraj meča. Zarad istine treba reći da Golubice i pored odličnog skora nisu briljirale. Previše je bilo pogrešnih pasova, bezidejne igre i statičnosti, ali su ipak čvrsto držale kontrolu nad igrom i većim posedom lopte. Ocenjujući igru u celini najviše su se isticale kapitenka Georgina Pataki i Marija Rajić, po demonstriranom kvalitetu i borbenosti, saopštenje je ŽFK Spartak koje prenosimo u celosti.