Rukometaši Spartaka doneli pobedu iz Gajdobre

Rukometaši Spartaka proteklog vikenda gostovali su u Gajdobri, gde su ostvari pobedu i nastavili pohod na sam vrh tabele, savladavši ekipu Hercegovca sa 32:29. Subotičani su do važne pobede stigli dobrom igrom, posebno u drugom delu drugog poluvremena kada su slomili otpor domaćina.

Meč je počeo ravnopravnom igrom, a nakon 6:6 Spartak je uspeo da se rezultatski odvoji golovima Spreme i Živkovića, čime su došli dom rezultata 10:7. Uzvratili su domaćini te prišli na samo gol zaostatka nakon gola Ševića u 21. minutu, Radosavljević postiže dva gola u nizu za prednost gostiju od 13:10, pet minuta pre kraja prvog poluvremena, a ubrzo je prvi deo meča završen vođstvom Spartaka od 15:13. Hercegovac je bolje zaigrao u nastavku, golom Kočića poravnali su na 17:17, da bi već u sledećem napadu preko Mirića poveli sa 18:17. U narednih osam minuta igralo se gol za gol, pa su domaćini često imali minimalnu prednost.

Nakon poravnanja od 22:22, Subotičani su pokazali svoj kvalitet i sa dva vezana gola iskusnog Rakića stigli do vođstva od tri gola, 23:26. Pet minuta pre kraja, Milović postiže svoj šesti gol za 28:24 za Spartak. Najefikasniji u redovima Hercegovca Kočić, tri minuta pre kraja smanjuje na 26:29, a sigurnost u igru Subotičana vratio je Milović svojim novim golom i time najavio konačnog pobednika utakmice. Subotilčani su održali stečenu prednost i na kraju sa 32:29 slavili u Gajdobri. Bila je ovo peta pobeda Spartaka u ovogodišnjem prvenstvu uz jedan nerešen ishod, najbolji igrač bio je Milović sa postignutih 8 golova, a u narednom kolu rukometaši Spartaka predstojećeg vikenda u Hali Sportova dočekuju ekipu Kolubare iz Lazarevca.

Hercegovac: Marjanov, Radonjić, Rakocija 1, Jovanović, Milošević 5, Ratković, Doder 5, Janjić, Šević 3, Kočić 9, Marković, Živković, Mirić 6, Mijatović, Đeran.

Spartak: Ninković, Momić, Miskin 1, Milović 8, Vuković, Milisavljević, Potpara 3, Gašić, Spremo 2, Radosavljević 10, Bukvić, Rakić 5, Živković 2, Vojvodić, Pešić 1.