Prijem za zlatnog Sebastijana Nađ

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, sastao se danas sa rukovodstvom Rvačkog kluba “Spartak” i rvačem Nađ Sebastijanom. U grčko – rimskom stilu, reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Beogradu osvojila četiri zlatne medalje i po broju osvojenih medalja je u toj disciplini bila najtrofejnija, dok je u kategoriji slobodan stil našoj zemlji pripalo bronzano odličje. Rvački klub “Spartak” i Grad Subotica imali su svoje predstavnike u reprezentaciji, a to su bili Sebastijan Nađ i Ali Arslan.

Istorijski rezultat koji je rvačka reprezentacija Srbije postigla na nedavno održanom Svetskom prvenstvu, podizanje visokog ugleda rvačkog sporta, koji naša reprezentacija ima u svetu i niz medalja koje su nastavili da osvajaju takmičari na velikim sportskim takmičenjima je bio povod za svečani prijem, rekao je gradonačelnik u svom obraćanju.

“Pored čestitki našem sjajnom dvojcu, čestitao bih i rukovodstvu rvačkog kluba Spartak koje je itekako zaslužno za sve uspehe ovog kluba, jer su toliko posvećeni da takmičarima obezbede uslove, da im bude sve dostupno, a na njima je da samo prave vrhunske rezultate. Poželeo bi im sreću u narednom periodu, jer mnogo očekujemo od RK “Spartak” do kraja godine, da odbrane šampionsku titulu, a perjanice u tome će biti Sebastijan Nađ i Ali Arslan. Moram da naglasim da je Sebastian Nađ proizvod dugogodišnjeg rada naše legende Sretena Damjanovića, koji je dao ogroman doprinos razvoju rvačkog sporta u našem gradu i državi i da su sa ove dve medalje takmičari osvojili ukupno 39 odličja na evropskim, svetskim i olimpijskim prvenstvima, što ih čini najuspešnijim klubom na svetskom nivou”, rekao je Stevan Bakić.

“Što se tiče Svetskog prvenstva, mislim da smo pokazali šta znamo i šta umemo. Četiri zlata na Svetskom prvenstvu, dva rvača su iz Subotice, to je uspeh koji ja ne znam da li je ikada neko napravio, barem što se tiče ovog sporta. Zahvalio bi se Aliju iSebastijanu na osvojenom zlatu i ubuduće ćemo raditi na tome da imamo ovakve rezultate”, rekao je predsednik RK “Spartak” Damir Šabić.

Rvač Sebastijan Nađ, istakao je da u početku nije verovao da može da osvoji zlatnu medalju, ali da je uz pomoć svojih trenera, rukovodstva kluba i uz podršku Grada Subotice vredno trenirao i uspeo da osvetla obraz i kluba ali i svog rodnog grada.

“Bilo je teško, ali sve je lakše kada znate da imate podršku i znao sam da imam ljude oko sebe i uz mene, oni koji su me bodrili i RK “Spartak” i treneri Sreten Damjanović, Davor Štefanek i gradonačelnik. Nisu slučajno dve zlatne medalje došle u rvački klub i kada je sistem dobar, možemo očekivati rezultat. Blizu je Olimpijada, ići ćemo, uradićemo sve ono što možemo. Kada su mi rekli da imam potencijal, ja nisam verovao, ali kako smo radili i trenirali, sve sam više slušao i uvideo da Sreten Damjanović i Davor Štefanek veruju u mene i šta mi je ostalo, osim da treniram. Pružili su mi podršku i pomoć i na tome sam im zahvalan”, rekao je Sebastijan Nađ, član RK “Spartak”.