Poraz odbojkaša Spartaka

Odbojkaši Spartaka su u 6. kolu Winer štediše Super lige Srbije za muškarce za sezonu 2022/23, dočekali u petak, 11. novembra ekipu Vojvodine iz Novog Sada.

Spartak je imao uvodno vođstvo od 2:0 i 5:4, međutim Buculjević blokom preokreće na 5:6. Usledio je as servis Parapunova i greška Subotičana u napadu, što je dovelo do vodstva Vojvodine od 5:8. Trener Ivica Jevtić bio je primoran da zatraži minut odmora, međutim ni posle toga se nije promenio odnos snaga na terenu. Krsmanović dovodi Vojvodinu u prednost od 15:11. Blokom Khana domaći su prišli na 17:20, ali nisu mogli više od toga. Uzvratio je Simić, a zatim je Mehić as servisom doveo svoju ekipu u prednost od pet poena na 17:22. Novosađani ubrzo osvajaju prvi set sa 25:20.

Drugi set je bio veoma neizvestan, vodila se velika borba uz smenjivanje prednosti. Poveo je Spartak sa 3:1 poenom Mašulovića posle uspešnog napada. Parapunov poravnava na 5:5, a preokret donosi Bajandić, 6:7. Usledila je velika borba dva rivala uz tenzije i vrelu atmosferu u Hali sportova, što je više odgovaralo odbojkašima Vojvodine. Nakon što je Khan smanjio zaostatak na 13:14, Parapunov uspeva da zabeleži dva as servisa za velikih 6 poena prednosti od 13:19. Međutim, nisu se predavali domaćini, uz veliku podršku sa tribina prave seriju od 4:0 i primiču se na samo poen zaostatka. Mehić pomaže novosađanima da se rezultatski odvoje, međutim Pavlović, a zatim Lečić uspešno poentiraju za novo izjednačenje 23:23.

U finišu seta bolje su se snašli prvaci države, Parapunov donosi prednost Vojvodini, a set okončava Zečević as servisom pogodivši samu servis liniju protivnika za 25:23. Početak trećeg seta doneo je ravnopravnu igru, međutim ubrzo je Vojvodina stigla do prednosti od 12:9, što je nateralo trenera Jevtića da zatraži minut odmora. Spartak je prišao na minimalan zaostatak blokom Lečića 11:12, kada su gosti u seriji nanizali četiri poena za 11:16.

Oslabio je servis domaćih što su iskoristili protivnici i polako povećavali razliku, a Krsmanović as servisom donosi prednost od 14:22. Spartak je bio van ritma, čime je gostima posao bio olakšan. Stečenu prednost Vojvodina je uspešno održavala da bi Bajandić okončao utakmicu za konačnih 3:0. U narednom kolu ekipa Spartaka gostuje u Beogradu na Banjici, gde će u petak, 18. novembra igrati protiv ekipe Crvene Zvezde koju predvodi bivši trener Spartaka Igor Žakić.

Spartak: Milović (libero), Mašulović 1, Jungić 3, Tomčić, Peić (libero), Lečić 6, Vulikić 2, Šuvacki, Kan 13, Dulić, Lončarević, Pavlović 6, Omar 10, Tumbas.

Vojvodina: Simić 7, Milanović, Bajandić 11, Zečević 1, Negić, Rudić, Ubiparip, Mišković, Antunović, Perović, Buculjević 3, Parapunov 17, Krsmanović 6, Mehić 10.